Obavijesti

Sport

Komentari 8

Čeferin: Hrvatska je nogomet. A Boban rješava najveći problem

Čeferin: Hrvatska je nogomet. A Boban rješava najveći problem

Hrvatska legenda postavljena je za voditelja posebne radne skupine koja će definirati pitanje igranja rukom, odnosno objasniti što je kažnjivo, a što nije. Oko sebe će Boban okupiti vodeće stručnjake

VIDEO

Aleksnader Čeferin, slovenski odvjetnik i predsjednik Uefe, otkrio je da je Zvonimiru Bobanu, koji je od prije dvije godine postao Chief of Football (čovjek za nogometna pitanja) krovne europske nogometne federacije, povjerio možda najvažniji zadatak.

POGLEDAJTE VIDEO: Uefa vraća novac navijačima

Pokretanje videa...

UEFA vraća novac navijačima Liverpoola 02:41

'Boban će okupiti najbolje trenere i nogometaše'

Hrvatska legenda postavljena je za voditelja posebne radne skupine koja će definirati pitanje igranja rukom, odnosno objasniti što je kažnjivo, a što nije. Točnije, u kojim slučajevima se treba igra prekidati zbog igranja rukom te igrača koji je to napravio namjerno i njegovu momčad kazniti, a kad ne.

- Priznajem da ne razumijem pravilo o igranju rukom i njegovo tumačenje - priznao je Čeferin u razgovoru za slovensku Ekipu pa nastavio:

- Naravno da sam jedan od milijuna s tim problemom i zato se hitno mora učiniti nešto po tom pitanju. Oformio sam posebnu skupinu, koja s radom počinje krajem travnja i koju vodi Zvonimir Boban. On u njoj želi najbolje trenere i bivše nogometaše kako bi jednom za svagda odlučili i objasnili što je namjerno igranje rukom, a što ne.

Boban je prije angažmana u Uefi, od 2016. do 2019., bio zamjenik glavnog tajnika Fife. Tamo je također imao važnu poziciju. Bio je zadužen za razvoj nogometa. Zapravo, Boban je bio jedan od najvećih zagovornika uvođenja VAR-a.

Čeferin predsjednik Uefe do 2027., Šuker ostao bez funkcije jer ga HNS nije kandidirao
Čeferin predsjednik Uefe do 2027., Šuker ostao bez funkcije jer ga HNS nije kandidirao
HNS se pohvalio rekordnom zaradom i otkrio na što će trošiti novac. Uefa istaknula problem
HNS se pohvalio rekordnom zaradom i otkrio na što će trošiti novac. Uefa istaknula problem

Čeferin spomenuo Hrvatsku

Čeferin je na 47. kongresu Uefe u Lisabonu izabran za novog/starog predsjednika spomenute organizacije. U uvodnom govoru spomenuo je i Hrvatsku.

- Nogomet je i Hrvatska. Zemlja od manje od četiri milijuna ljudi, a dva puta zaredom u polufinalu Svjetskog prvenstva. Europski model je osnovan na sportskim postignućima i to moramo čuvati. Postignuće se ne može kupiti već samo zaslužiti, na terenu i izvan njega. Nogomet pripada svima koji vole nogomet. Reprezentacije su žila kucavica nogometa i moramo ih uvijek štititi. Hvala vam od srca na vašoj potpori koja mi mnogo znači. To je velika čast, s kojom dolazi i iznimna odgovornost prema vama i nogometu.

Osim izbora za predsjednika, održani su izbori za osam članova Izvršnog odbora, a podršku su dobili Laura McAllister, Jesper Møller Christensen, Philippe Diallo, Armand Duka, Petr Fousek, Levan Kobiašvili, Andriy Pavelko i Luis Rubiales. Dvogodišnji mandat u IO-u dobio je Hans-Joachim Watzke.

Sándor Csányi i Debbie Hewitt izabrani su za u Fifino Vijeće kao dopredsjednici, a Fernando Gomes (četiri godine) i Bernd Neuendorf (dvije godine) kao redovni članovi Fifinog Vijeća.

Barcelonu čeka ogromna kazna zbog 'slučaja Negreira'? Čeferin: Situacija je krajnje ozbiljna...
Barcelonu čeka ogromna kazna zbog 'slučaja Negreira'? Čeferin: Situacija je krajnje ozbiljna...

Kustić: Čeferinom smo itekako zadovoljni

Prihvaćeni su izvještaji predsjednika, Izvršnog odbora te Uefine administracije o radu u protekloj financijskoj godini, kao i financijski izvještaj za proteklo razdoblje te financijski plan za iduću financijsku godinu.

Uz predsjednika Marijana Kustića, u delegaciji Hrvatskog nogometnog saveza u Lisabonu su bili izvršni direktor Tomislav Svetina i voditelj odjela međunarodnih poslova Josip Tomaško.

- Čestitam Aleksandru Čeferinu na izboru te mu želim puno sreće i uspjeha u narednom mandatu. Maksimalna podrška koju mu je danas iskazala europska nogometna obitelj potvrđuje s koliko je vještine, znanja, hrabrosti i odlučnosti vodio europski nogomet kroz velike izazove proteklih godina, od pandemije do pokušaja pokretatanja tzv. Superlige. Svi smo uvjereni da će na isti način kao do sada štititi i razvijati europski nogomet - izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

- Sa strane HNS-a, možemo biti itekako zadovoljni što na čelu Uefe ostaje osvjedočeni prijatelj hrvatskog nogometa, a pritom mu je desna ruka naš legendarni kapetan Zvonimir Boban. Aleksander se pokazao kao osoba koja je sposobna istodobno komercijalno razvijati elitna Uefina natjecanja, od Lige prvaka do Eura, a istodobno čuvati bazu te ulagati u razvoj nogometa diljem Europe. Ponosni smo na odličnu suradnju Saveza s Uefom te sam siguran da ćemo u narednom mandatu imati veliku podršku Uefe na ključnim projektima HNS-a, uključujući izgradnju nacionalnog nogometnog centra - naglasio je Kustić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani