Obavijesti

Sport

Komentari 23

HNS se pohvalio rekordnom zaradom i otkrio na što će trošiti novac. Uefa istaknula problem

HNS se pohvalio rekordnom zaradom i otkrio na što će trošiti novac. Uefa istaknula problem
5

Prije četiri godine rekla sam da je to bila najuspješnija financijska godina, ali nadmašili smo i tu sjajnu 2018., kazala je šefica računovodstva. Davoru Šukeru, pak, istječe mandat u Uefinom izvršnom odboru

VIDEO

Predsjednik HNS-a Marijan Kustić najavio je gradnju novog nogometnog kampa nakon što se s Gradom i NK Zagrebom nije uspio dogovoriti o useljenju u Zagrebello. Točnu lokaciju nije otkrio, dodao je tek da će "u idućih nekoliko tjedana moći reći nešto više".

A razloga za zadovoljstvo u krovnoj kući hrvatskog nogometa bilo je mnoštvo. Financijski izvještaj, koji je podnijela voditeljica odjela financija i računovodstva Ružica Bajrić, otkrio je rekordnu zaradu u prošloj godini.

Pokretanje videa...

Turska - Hrvatska 0-2 00:43

Prihodi su bili 507,69 milijuna kuna, rashodi 409,06 milijuna kuna pa je u blagajni ostao višak od 98,63 milijuna kuna odnosno 13,09 milijuna eura.

- Prije četiri godine sam prilikom izlaganja završnog računa za 2018. godinu rekla da je to bila najuspješnija financijska godina i da je ostvaren budžet više nego dvostruko veći u usporedbi s bilo kojom prethodnom godinom. Veliko mi je zadovoljstvo izvijestiti vas da smo u 2022. godini nadmašili čak i tu sjajnu 2018. godinu, odnosno da je Hrvatski nogometni savez ostvario najbolji financijski rezultat u svojoj povijesti - rekla je računovotkinja i nastavila: 

- Ostvareni višak prihoda prenijeli smo u saldo fonda i ta sredstva koristit ćemo u godinama kad nema završnih natjecanja i kad ostvarujemo manjak prihoda u odnosu na rashode, odnosno za strateške ciljeve saveza. Kao i do sad u okviru naših mogućnosti, pomagat ćemo klubovima i županijskim savezima kroz financijske donacije odnosno ulaganjem u infrastrukturu, turnire i opremu.

'Nedostatak kvalitetne infrastrukture negativno utječe na razvoj sporta'

Ulaganje u infrastrukturu visoko je na listi priorireta HNS-a. Pitanje Maksimira daleko je od riješenog, i Poljud zahtijeva renovaciju, a Kustića veseli dovršetak Opus Arene u Osijeku, koja bi u listopadu trebala ugostiti utakmicu Hrvatske i Turske.

Predstavnik Uefe Luca Nicola čestitao je HNS-u na odličnim rezultatima reprezentacije i istaknuo problem loše infrastrukture.

- Postoji velika potreba da se ovdje u Hrvatskoj napravi puno više. Novi stadion u Osijeku je sjajna vijest, ali još uvijek vidimo nedostatak kvalitetne infrastrukture u zemlji i to negativno utječe na razvoj sporta. Pozivamo državnu i lokalnu vlast da udvostruči svoje napore u izgradnji i poboljšanju nogometne infrastrukture u cijeloj zemlji za dobrobit svih, za profesionalni i amaterski nogomet, za žene i muškarce, djevojčice i dječake. Nije potrebno spominjati da smo u Uefi spremni surađivati i dati doprinos u ovom zajedničkom naporu - kazao je Nicola, prenosi službena stranica HNS-a.

Podsjetio je i kako bivšem šefu HNS-a i reprezentativcu Davoru Šukeru (55) u srijedu istječe osmogodišnji mandat u Uefinu izvršnom odboru. Nije se mogao ponovno kandidirati jer više ne obnaša dužnost u nacionalnom savezu.

- Želio bih iskoristiti ovu priliku i u ime Uefe zahvaliti Davoru Šukeru na njegovom doprinosu kao članu Izvršnog odbora u posljednjih osam godina. Njegov mandat bliži se kraju, ali budućnost hrvatskog nogometa u Europi definitivno je u sigurnim i vrlo sposobnim rukama s trenutnim vodstvom Hrvatskog nogometnog saveza. A još uvijek imate Zvonimira Bobana, našeg tehničkog direktora i šefa nogometa, kao velikog zagovornika Hrvatske u Uefi - rekao je Nicola.

Turnir za Hrvoja Ćustića

Točno na 15. obljetnicu smrti nogometaša Hrvoja Ćustića, koji je tragično stradao na utakmici HNL-a na zadarskim Stanovima udarivši glavom u betonski zid uz teren, HNS je potvrdio kako će se idući tjedan održati memorijalni turnir koji će nositi njegovo ime. Nastupit će U-18 klubovi 12 klubova iz šest zemalja, a igrat će se u Polači i Poličniku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna