Sport

Komentari 20

Čeferin poželio sreću Kustiću: Trebaš samo pitati kako Uefa može pomoći hrv. nogometu

Čeferin poželio sreću Kustiću: Trebaš samo pitati kako Uefa može pomoći hrv. nogometu

Želim Ti sve najbolje, Marijane, na početku prvog mandata na mjestu predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza, poželio je predsjednik Uefe sreću novom predsjedniku HNS-a

Marijan Kustić u četvrtak je preuzeo stolicu prvog čovjeka hrvatskog nogometa koju je dosad (od 2012.) obnašao Davor Šuker. Tom prigodom su predsjednici krovne europske i svjetske nogometne kuće poželjeli sreću novopečenom predsjedniku u obnašanju nove dužnosti.

Poruke podrške predsjednika Fife (Gianni Infantino) i Uefe (Aleksander Čeferin) prenosimo u cijelosti.

“Dragi predsjedniče,

Želio bih vam uputiti čestitke i najbolje želje povodom izbora za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) na četverogodišnji mandat, na Izbornoj skupštini HNS-a.

Vaše znanje i umijeće vođenja, vaša strast i iskustvo nedvojbeno će imati važan utjecaj na razvoj “najljepše igre“ u Hrvatskoj.

Zagreb: Davor Šuker zakazao obraćanje s medijima pa se nije pojavio zbog bolesti

Uvjereni u potencijal nogometa u Hrvatskoj, možete računati na moju osobno i podršku i pomoć FIFA-e u postizanju ovog cilja. Vrata našeg doma uvijek su otvorena ako želite razgovarati o nogometu, njegovom razvoju i promicanju njegovih vrijednosti.

Bio bih zahvalan kada biste mogli prenijeti moje čestitke novoizabranim članovima Izvršnog odbora, a vama i vašem timu želim sreću i uspjeh u svim izazovima koji su pred vama, u stvaranju trajne ostavštine za budućnost nogometa u Hrvatskoj.

Radujem se skorom susretu i želim, dragi predsjedniče, puno zdravlja vama i vašoj obitelji, prijateljima i voljenima.

Vaš Gianni Infantino“

“Gospodine predsjedniče, dragi Marijane,

Zaista sam zadovoljan što Ti mogu čestitati na jednoglasnom izboru za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza.

Dolaziš na vodeću poziciju već potpuno pripremljen za daljnji razvoj i napredak nogometa u Hrvatskoj. Kao bivšem igraču poznat Ti je poseban osjećaj za loptu pod svojim nogama, a u ulozi izvršnog direktora HNS-a u kratkom vremenu si postigao vrlo značajan napredak u poboljšanju i izgradnji nove infrastrukture, razvoju ženskog nogometa, a sudjelovao si u uspjesima svih nogometnih selekcija, čije je nastupe bilo apsolutno zadovoljstvo gledati.

Želim Ti sve najbolje, Marijane, na početku prvog mandata na mjestu predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza. Od osamostaljenja Hrvatske, sada već 30 godina, odnos Uefe i HNS-a je bogat i produktivan, a dolaskom na novu poziciju trebaš samo pitati kako Uefa može i ubuduće pomoći hrvatskom nogometu.

S poštovanjem i uz najljepše želje,

Aleksander Čeferin“

FILE PHOTO: UEFA Congress