Obavijesti

Sport

Komentari 129

Celta nakon 11 godina srušila Barcu pred svojim navijačima!

Celta nakon 11 godina srušila  Barcu pred svojim navijačima!
6

Barcelona je doživjela debakl na gostovanju kod Celte te izgubila 4-1 u petom kolu Primere! Katastrofalan pristup kaznili su sjajni Nolito i Aspas koji su razbili goste...

VIDEO

Barcelona je u zadnjih pet utakmica primila četiri gola. Celta joj je zabila tri komada u 56 minuta. I pobijedila Barcelonu 4-1 prvi put nakon 2004. pred svojim navijačima!

Ono što je Iago Aspas radio obrani Barcelone bilo je tragikomično ili sjajno za gledati, ovisi jeste li navijač Barcelone. Nolito i Aspas razbili su Barcelonu, a Gerard Pique izgledao je kao da se pet minuta prije kraja vratio iz kasina. I izgubio jedno četiri milijuna eura. Nekoliko puta igrači Celte išli su na golmana Barcelone čija je obrana na trenutke nalikovala na na brzaka sklepanu obranu Mladosti iz Ždralova.

- Kako je Celta večeras igrala... Mogu joj samo čestitati. Igrali su sjajno, stvorili dosta šansi i pokazali da su kompletni na svim pozicijama. Naravno da nisam sretan. Pa izgubili smo 4-1. Ali to je test - rekao je Luis Enrique koji je vodio Celtu u sezoni 2013./2014. prije nego je došao u Barcelonu.

Sergio Roberto dobio je prednost ispred našeg reprezentativca Ivana Rakitića. Gerard Pique igrao je prvu utakmicu u sezoni nakon što je odradio suspenziju, a Celta je imala prvu šansu. Već u 2. minuti susreta. Messi je odgovorio u 10. minuti, ali na mjestu je bio golman Celte. Kao i koju minutu kasnije kad je Messi namjestio Neymaru zicer. Barcine promašaje kaznio je Duran Nolito u 26. minuti. 

Prekrasan gol igrača Celte. Nolito, koji je bio u Barceloni B, a odigrao je i dvije utakmice za seniore u sezoni 2010./2011., primio je loptu na lijevoj strani i s 13,14 metara fenomenalno zabio od stative za vodstvo Celte.

Kikser Pique

Samo četiri minuta kasnije šok za Celtu. Još jedan majstorski gol domaćih za ludnicu na stadionu. Pique je amaterski izgubio loptu na centru, Aspas je krenuo sam na gol Barcelone i prebacio Ter Stegena za povećanje vodstva.

Barcelona je prvi put otkako je Luis Enrique trener primila dva gola u prvom poluvremenu u španjolskoj ligi. Barca je pritisnula, ali Alvarez je branio čudesno. Barca je mogla doživjeti debakl na startu drugog poluvremena. Barcina obrana bila je na odmoru, a Aspas je još jedanput išao sam na golmana. Ovoga puta lopta je promašila okvir, a centimetri su bili u pitanju... Barca odmah uzvraća s druge strane, Messi je imao zicer, ali lopta ne želi u gol.

Messi? Ne, priča se samo o Aspasu

Ono što je Iago Aspas napravio Alvesu i Barceloni dugo će se prepričavati. Barcelona je imala korner, Celta je izbacila do centra, a tamo je Aspas prebacio Alvesa pa jurnuo prema golu Barcelone. Bio je miran do kraja i zabio je za 3-0 Celte u 56. minuti! 

Barca je bila na koljenima... Nolito je mogao dotući Barcelonu. Išao je sam na golmana, ali nije pucao ni izbliza kao u 26. minuti. Neshvatljiv pristup Barcelone.

Barcelona je bila grogirana, ali nastavila je napadati. Alvarez je nastavio braniti i izluđivati igrače gostujuće momčadi. Uveo je Luis Enrique i Ivana Rakitića u nastavku. Barca je konačno zabila u 80. minuti preko Neymara. No do kraja je bilo tek 10 minuta.

Guidetti za kraj

Barca je krenula po čudo, a dobila je još jedan gol. Guidetti je bio strijelac za pomalo nestvarnih 4-1. Imali su Katalonci i dosta nesreće jer većina onoga što su pucali ili je čudesno obranio golman ili je nekako "iscurilo". Kad se to spoji s pristupom koji su pokazali neki igrači, prvenstveno Pique, dobijete debakl i lekciju iz nogometa koju je mala Celta očitala jednoj od najjačih momčadi svijeta.

Primera, 5. kolo:

  • Celta - Barcelona 4-1 (Nolito 26, Aspas 30, 56, Guidetti 83 / Neymar 80)
  • Levante - Eibar 2-2 (Morales 52, Deyverson 90 / Baston 10, 48)
  • Vallecano - Gijon 2-1 (Trashorras 40 (p), Guerra 48 / Jonathan 49)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 129
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku