Obavijesti

Sport

Komentari 10

Celticsi pomeli LA Lakerse, a Denver je pregazio Chicago

Celticsi pomeli LA Lakerse, a Denver je pregazio Chicago
1

Sinoć se u TD Gardenu sukobile dvije najtrofejnije momčadi u NBA-u Boston i LA Lakersi. Domaćini su uvjerljivo slavili 116-95 ostarivši već šestu uzastopnu pobjedu

VIDEO

Košarkaši Boston Celticsa sinoć su u svom TD Gardenu isprašili velike rivale Los Angeles Lakerse 116-95 i tako upisali šestu uzastopnu pobjedu.

Iako Celticsi i Lakersi više ne dominiraju NBA ligom niti su među boljim momčadima, riječ je o vječitom rivalitetu dviju najtrofejnijih momčadi koji su se u NBA finalima kroz povijest susretali 12 puta.

Ozljeda prvog playmakera Rajona Ronda (ligamenti koljena) kao da je probudila dodatan motiv kod Celticsa koji otad ne znaju za poraz i koje je protiv Lakersa predvodio Paul Pierce sa 24 koša, od kojih je 12 zabio u posljednjoj četvrtini (uz 7 skokova i 6 asistencija).

- Kada god igrate protiv Lakersa uvijek je dobar osjećaj prirediti im dobro staro "mlaćenje" u vašoj kući. Nema veze u kojem smjeru momčadi idu, ovo će uvijek biti rivalitet - komentirao je Pierce.

Jeff Green (19 koševa) i Jason Terry (15) dali su kvalitetan doprinos ušavši s klupe, dok je Kevin Garnett s 15 koševa prešao magičnu granicu od 25.000 koševa u karijeri, čime je postao 16. igrač u povijesti lige kojem je to uspjelo.

Lakersima se u sastav vratio Dwight Howard (propustio tri utakmice zbog ozljede desnog ramena), ali nije bilo Paua Gasola koji je izvan pogona na neodređeno zbog problema sa desnim stopalom. U njihovim je redovima jedini raspoložen bio Kobe Bryant koji je ubacio 27 koševa (šut iz igre 9-15) uz 7 skokova. Howard je primjerice susret završio sa 9 koševa i 9 skokova prije nego li je pet minuta prije kraja skupio šestu osobnu pogrešku, dok je Metta World Peace utakmicu završio sa 5 koševa i mizernim šutom iz igre 2-13.

- Prvo poluvrijeme bilo je jednako loše kao i drugo. Razočaravajuća izvedba od početka do kraja – komentirao je Steve Nash (9 koševa i 5 asistencija) čijim je Lakersima tako prekinut niz od tri uzastopne pobjede.

U drugoj odigranoj utakmici večeri Denver Nuggetsi su još uvjerljivije na domaćem parketu savladali Chicago Bullse 128-96 i tako produljili svoj pobjednički niz na brojku osam. Wilson Chandler bio je najefikasniji igrač Nuggetsa sa 24 koša koje je ubacio u samo 19 minuta. Kenneth Farried ubacio je 21 koš uz 12 skokova, te se istaknuo nizom atraktivnih zakucavanja, dok je Ty Lawson upisao 16 koševa i 12 asistencija.

Nuggetsi su u susretu vodili i sa 35 koševa razlike, a pitanje pobjednika u nijednom trenutku nije dolazilo u pitanje. Bullsima je 128 primljenih koševa najviše u sezoni, a prethodno su im najviše zabili Houston Rocketsi (120). Najbolji u njihovim redovima, u koje se vratio centar Joakim Noah nakon oporavka od ozljede desnog stopala, bio je čovjek s klupe Daequan Cook sa 19 koševa, dok je Carlos Boozer ubacio 18.

NBA liga, četvrtak:

Boston - LA Lakers 116-95 (Pierce 24k, 7s, 6a, Green 19k / Bryant 27k, 7s)

Denver - Chicago 128-96 (Chandler 24 k, Farrid 21k, 12s / Cook 19k)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto
'MODRI' IMAJU INTERES

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto

Rezultat Borussije Dortmund u finalu Lige prvaka utjecat će i na status hrvatskih klubova u kvalifikacijama za europska natjecanja. Modri će navijati protiv njemačkog kluba, a Rijeka za njega
Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...