Obavijesti

Sport

Komentari 76

Čerčesov: Zvao me Putin i prije i poslije utakmice, ponosan je...

Čerčesov: Zvao me Putin i prije i poslije utakmice, ponosan je...
1

Putin je čestitao svima na sjajnoj utakmici, rekao je da je bilo sjajno što smo prikazali, ali mi smo razočarani onim što smo napravili. Rekao je da moramo čvrsto kročiti uzdignutog čela, otkrio je Stanislav Čerčesov

VIDEO

Rusija je nokautirana poslije penala od Hrvatske, nije im pomogao ni sjajni Igor Akinfejev koji je bio junak protiv Španjolske. Ipak, domaćin je dogurao iznad svakih očekivanja i danas je njihov izbornik Stanislav Čerčesov junak nacije.

Evo što je rekao...

Da je bilo više povjerenja u vas i momčad, bi li otišli dalje?

- Nema nijedne reprezentacije koja je imala potpuno povjerenje svoje javnosti. Mi smo vjerovali sami u sebe, ne možeš moliti da netko vjeruje u tebe. Možemo samo napornim radom dokazati svoju vrijednost. Cijela se Rusija zaljubila u nas, točno znaju koliko vrijedimo, nadam se da smo preokrenuli javno mišljenje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jeste li bili zadovoljni podrškom s tribina, pozivali ste publiku da vas bodri?

- Jesam, ali neće vas publika podržati ako se ništa ne događa na terenu. 

Nazvali ste igrače novacima, što mislite da je Rusija dobila od ovoga SP-a i mislite li da bi za četiri godine mogla doći ovako daleko?

- Ja mislim da u Kini imate petoljetke kao mi nekad. Vi gledate toliko unaprijed, a ja ne gledam četiri dana unaprijed. Dali smo sve od sebe, možda smo mogli i dalje, ali čestitam igračima, bili su hrabri, ali sreća nas nije poslužila. Ajmo se čuti za četiri godine. 

Je li vam žao što ste odabrali krive igrače i žalite li zbog tih odluka?

- Ja sam čovjek koji ima više mana nego vrlina. Imam puno minusa, ali nikad ne žalim za svojim odlukama. Što možeš postići, postigneš, nikad se ne žalim. Što se tiče igrača u mom kadru, oni su najbolji u Rusiji. 

Zašto ste bili toliko nervozni tijekom utakmice?

- Morate se sramiti, nisam bio nervozan, to su emocije. Čuti takvo pitanje nekoga iz Grčke... Da je to pitao netko iz Skandinavije ajde, ali vi...

Što biste preporučili djeci koja tek počinju igrati nogomet?

- Ne možete dijete prisiliti da igra nogomet, mislim da bi ga morali dovesti na stadion, pa će odlučiti. Ako voli, da, igrat će, bez obzira što vi mislili o tome. 

Je li vas zvao Putin?

- Premijer Medvjedev je bio u svlačionici, a Putin me nazvao i prije utakmice i nakon. Čestitao je svima na sjajnoj utakmici, da je bilo sjajno što smo prikazali, ali mi smo razočarani onim što smo napravili. Rekao je da moramo čvrsto kročiti uzdignutog čela. 

Zašto Smolov?

- Zašto isto pitanje kao i nakon Španjolske. Onda je zabio. Što da vam kažem, nitko se ne javlja dobrovoljno nakon 120 minuta igre. Zobnin me pogledao kao da me nije čuo kad sam pitao. Zadnji put smo isto rekli, tko je spreman pucati kaznene udarce. 

Postoje razni načini za napustiti Svjetsko prvenstvo za domaćina, jeste li ponosni na način kako ste ispali. 

- Što da kažem, vjerujem da je ključna riječ način na koji se napušta prvenstvo. Bolje s osjećajem ponosa, kako da to kažem, tužni smo. Ono što smo pokazali svijetu je naša vrijednost, ja vjerujem da je ona velika, da je SP organizirano na najbolji mogući način, bolje nego prije. Bili smo sjajni domaćini, što se tiče nogometa i sporta, želim zahvaliti svima koji su nas podržavali i moramo biti zadovoljni onim što smo postigli. 

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

 VIDI OVO: KVIZ: Koliko si dobro pogledao sinoćnju pobjedu Hrvatske!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske