Sport

Komentari 58

Červar: Govoriti o taktici na minuti odmora? To je glupost!

Červar: Govoriti o taktici na minuti odmora? To je glupost!

Ako ne ide, daj loptu njemu. A, ako ne ide, onda daj njemu. Pa što je radio taj trener tijekom tjedna? I onda pokušava cijelu taktiku riješiti u minuti, pa što se radilo na treningu, kaže hrvatski izbornik

 

Hrvatska je svladala Njemačku 25-24 u bečkoj drami, a jedan od najbitnijih trenutaka na utakmici dogodio se na minuti odmora pred kraj susreta.

Hrvatski izbornik predložio je da igramo 7 na 6, nešto što nas je u prošlosti itekako znalo koštati golova, a time i utakmica. Igrači su brzo i odlučno rekli - ne! 

Červar je i inače poznat kao izbornik koji većinu svojih minuta odmora troši na motiviranje igrača, podizanje njihovog raspoloženja ili pak očitavanje bukvica, a jako rijetko priča o taktici. Na konferenciji dan nakon Njemačke objasnio je i zašto:

- Kad čujem da trener govori o taktici na time-outu, to je glupost. Ako ne ide, daj loptu njemu. A, ako ne ide, onda daj njemu. Pa što je radio taj trener tijekom tjedna? I onda pokušava cijelu taktiku riješiti u minuti, pa što se radilo na treningu? Pa ljudi gase televizor kad čuju tako nešto. Razgovaram s trenerima koji nešto znače, svi plješću na sustav sedam na šest - rekao je Červar pa nastavio:

- Moramo biti avangarda, uvijek se nešto meni i nama nameće. Kad Brazil nama zabije 4 gola, svi pišete, a Francuzima i Dinartu to nitko ne spočitava. Meni govorite za igru 7:6, a vidite što Portugal radi s tim.

Očito bismo mogli gledati još sustava sedam na šest.

POGLEDAJTE ŠTO JE LINO ČERVAR U 24 PITANJA REKAO UOČI EURA: 

Najčitaniji članci