Obavijesti

Sport

Komentari 21

Červar poručuje: Dozirat ćemo Domagoja Duvnjaka kao i Kiel

Červar poručuje: Dozirat ćemo Domagoja Duvnjaka kao i Kiel
1

PRVA JE NAJVAŽNIJA Island moramo pobijediti, važno je početi trijumfom, rekao je izbornik Lino Červar, kojemu je prvi favorit naše skupine Španjolska

VIDEO

Naš je prvi cilj biti među sedam najboljih na Svjetskom prvenstvu. Moramo biti među njima da bismo osigurali Olimpijske igre ili barem kvalifikacije za Tokio, rekao nam je izbornik “kauboja”, legendarni Lino Červar.

Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj počinje za točno tjedan dana. Hrvatska će prvi krug igrati u Münchenu, a drugi će igrati u Kölnu.

- Zove me puno naših ljudi, svi žele ulaznice. U prvom krugu imat ćemo doista sjajnu podršku, puno će naših navijača biti u Münchenu i imat ćemo domaćinsku atmosferu - kaže Lino, koji je svjestan kako nas čeka vrlo težak posao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Prva je utakmica protiv Islanda i to će biti vrlo važno. Trebamo početi pobjedom da bi nam kasnije sve bilo lakše - rekao je Lino, koji na treninzima posebno promatra Duvnjaka.

Španjolska favorit skupine

- Domagoj je spreman, ali stalno ga muče te njegove noge. Ima problema s koljenom i jasno je kako ćemo ga dozirati. Radit ćemo ono što radi Kiel, dozirat ćemo ga, trebamo pravog Duvnjaka i jasno je da neće u svakom trenutku biti na parketu - rekao je Lino.

Hrvatska je u skupini s Islandom, Makedonijom, Bahreinom, Japanom i aktualnim europskim prvakom Španjolskom. Jasno je da su Španjolci prvi favoriti, dalje u drugi krug prolaze po tri najbolje momčadi iz svake skupine.

Kacper Pempel/Reuters/PIXSELL

- Vjerujte mi, na ovom prvenstvu imamo 15 jakih momčadi. Doslovno među tih 15 svaka može pobijediti svaku. Mi trajemo, godinama smo u svjetskom vrhu, i naravno da u Njemačkoj idemo nastaviti taj niz. Nema više Balića i Metličića, te zlatne generacije, ali imamo dobru momčad koja uz malo sreće može napraviti kvalitetan rezultat - rekao je Lino, koji je za kraj progovorio i o favoritima SP-a.

Nesretna 2007. godina

- Četiri su glavna favorita, domaćini, Danska i Njemačka, te Francuska i Španjolska. Naravno da su tu neke reprezentacije koje mogu iznenaditi, ali izdvojio bih ove četiri kao najjače - rekao je Lino.

Hrvatska je pod njegovim vodstvom na SP-u u Njemačkoj igrala i 2007. godine. Dobila je sve utakmice osim jedne, one s Francuskom u četvrtfinalu. Ta je bila kobna, pa je sjajna generacija ostala bez medalje. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje