Obavijesti

Sport

Komentari 2

'Često se sjetim one prečke s 40 metara protiv Newcastlea...'

'Često se sjetim one prečke s 40 metara  protiv Newcastlea...'
3

Srđan Mladinić jedan je od onih koji su igrali i za Hajduk i za Dinamo. Zabio je neke od najspektakularnijih golova u povijesti velikog derbija. Nikad nije imao neugodnosti

VIDEO

Kao i u igračkim danima, Srđan Mladinić (41) je u veteranskoj “karijeri” autoritativno razmještao suigrače na terenu. Ovog puta na parketu, na veteranskom turniru Kutija šibica. Urlao je i mahao rukama, ali na kraju je sve dobro ispalo. Njegova momčad Mickey Mouse stigla je do četvrtfinala.

- A morali smo doći, zbog našeg Sokola. Čovjek živi za ovaj turnir, čak je i sanjao da smo ga osvojili - kroz smijeh je rekao Srđan Mladinić, legendarni branič Dinama, koji je tako nakon mnogo godina opet igrao u Zagrebu.

U Dinamo je stigao preko Hajduka i Primorca, no nikad nije imao neugodnosti što je igrao za “bile” i “modre”. Ipak, hajdukovcima je malo manje “drag” nakon dva spektakularna voleja u dva derbija 1996. godine.

Klubovi nam se moraju okrenuti domaćim igračima, Zujo danas radi s klincima

- Bilo je onih kojima se ti golovi baš nisu svidjeli, pa su se šalili u Splitu da mama neće moći ništa kupiti na tržnici. Ali mene su proslavili. Sjetim ih se i ja, kako ne. Stvarno mi je ‘sjela’ lopta oba puta. Imam ih spremljene u mobitelu. Kad me netko iznervira, onda im pokažem pa me puste na miru - kaže uz smijeh Zujo, koji je u Dinamu igrao u “zlatnoj” generaciji.

- Uh, kakva je to momčad bila. Prosinečki, Marić, Cvita, Jurić... To su bili pravi dečki. Žao mi je Newcastlea. Sjetim se tu i tamo prečke koju sam pogodio s 40 metara pri 0-0. Tko zna kako bi završilo - rekao je Mladinić.

Nisam ja jedini igrač kojeg Hajduk nije uspio 'prepoznati', Mladinić je počeo u Hajduku

Danas radi s djecom, a okušao se i na klupi nekoliko trećeligaša.

- To je strašno, prestrašno. Zato nam je nogomet danas gdje i je jer u nižim ligama ništa ne funkcionira. Kad to riješimo, onda ćemo imati pravu ligu i prave rezultate klubova u Europi - zaključio je 41-godišnji Srđan.

 Asprilla mi je prišao i rekao: ‘svaka čast!’    

Ma ta utakmica protiv Newcastlea ostala mi je kao jedna od najtežih u životu. Svi, od prvog do zadnjeg, odigrali smo za desetku i onako nesretno ispali. Ali nakon utakmice prišao mi je Faustino Asprilla i rekao da smo ga fantastično čuvali i želio sa mnom zamijeniti dres. Još ga čuvam, kaže Mladinić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...