Obavijesti

Sport

Komentari 58

Chelsea prokockao 2-0, United i Arsenal ušli u 4. kolo FA kupa

Chelsea prokockao 2-0, United i Arsenal ušli u 4. kolo FA kupa
4

U srijedu su se odigrale dvije utakmice FA kupa u kojima je Arsenal tek u 87. min. srušio Swansea, a United West Ham. Chelsea je u ligi igrao 2-2 sa S'hamptonom

VIDEO

Manchester United i Arsenal izborili su prolazak u 4. kolo engleskog nogometnog FA Cupa minimalnim pobjedama u ponovljenim susretima protiv West Hama, odnosno Swanseaja.

Prvi je prolazak izborio londonski Arsenal, koji je u samoj završnici ponovljene utakmice, nakon 2-2 u Walesu, slomio Swansea pogotkom u 86. minuti. Autor je bio Jack Wilshere, kojem je to bio prvi pogodak u engleskim natjecanjima od 27. studenog 2010. godine!

Pri pogotku mu je asistirao robusni francuski centarfor Olivier Giroud.

Recimo i da je momčad menadžera Arsenea Wengera bila bolje tijekom cijele utakmice, te je već na poluvremenu trebala voditi s barem dva pogotka razlike, no Nizozemac Vorm bio je sjajan na vratima velškog sastava.

Arsenal će u 4. kolu FA Cupa igrati protiv niželigaša Brightona.

Posljednji se u 4. kolo plasirao vodeći sastav Premierlige Manchester United, koji je na Old Traffordu s također minimalnih 1-0 svladao West Ham. Podsjetimo, United je bio na rubu ispadanja u prvoj utakmici, ali ga je od toga spasio Robin Van Persie pogotkom u posljednjim minutama susreta.

Strijelac jedinog pogotka danas bio je povratnik u sastav nakon ozljede Wayne Rooney, kojem je za pogodak asistirao suigrač u napadu Javier Hernandez. Dogodilo se to već u 9. minuti prvog dijela, nakon čega je United uglavnom održavao prednost i osigurao susret protiv Fulhama.

FA Cup, 3. kolo, ponovljene utakmice:

Arsenal - Swansea 1-0 (Wilshere 86), prva utakmica 2-2

Manchester United - West Ham 1-0 (Rooney 9), prva utakmica 2-2

Premiership: Chelsea prokockao 2-0 s poluvremena i uzeo samo bod

U zaostaloj utakmici 17. kola prve engleske nogometne lige Chelsea i Southampton podijelili su bodove na Stamford Bridgeu odigravši 2-2.

Sve je za Chelsea izgledalo idealno nakon prvih 45 minuta, no tada Southampton s dva izenanđujuća pogotka uzima vrijedan bod sa teškog gostovanja. Bila su to ujedno i jedina dva udarca gostiju u okvir vratiju Petra Čecha.

No, krenimo redom. Poveo je Chelsea u 25. minuti nakon što je ubačaj Cesara Azpilicuete skrenuo Jos Hooiveld, ali samo do Dembe Ba koji nogom pogađa za vodstvo "bluza".

Taman kada se činilo da će prvih 45 minuta završiti s 1-0 za momčad menadžera Rafaela Beniteza, Eden Hazard udvostručuje vodstvo domaćeg sastava. S ruba kaznenog prostora pogađa u sami kut za 2-0.

Činilo se kao da je taj pogodak slomio goste, no nakon 13 minuta nastavka vraćaju se "sveci" u igru. Rickie Lambert savršeno koristi ubacivanje Nathaniela Clynea, te glavom pogađa za 1-2. Recimo i da je Lambert u igru ušao samo dvije minute i 47 sekundi ranije.

Petnaest minuta prije kraja susreta mladi 17-godišnji Luke Shaw radi pomutnju na desnoj strani Chelseajeve obrane gdje vara Azpilicuetu, ubacuje oštru loptu u šesnaesterac gdje ju iza Čechovih leđa šalje Jason Puncheon.

Nakon 22 odigrana kola Chelsea je treća momčad prvenstvene ljestvice s 42 osvojena boda, 13 manje od vodećeg Manchester Uniteda. Southampton je bodom pobjegao na tri boda od zone ispadanja.

Premierliga, zaostala utakmica 17. kola:

Chelsea - Southampton 2-2 (Ba 25, Hazard 45 / Lambert 58, Puncheon 75)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu