Sport

Komentari 13

Chelsea u kaosu: Kova i suigrači kupuju gorivo za klupski bus

Chelsea u kaosu: Kova i suigrači kupuju gorivo za klupski bus

Klupski marketing, računovodstvo, prodaja već neko vrijeme ne rade. I nije samo to. 'Plavci' na putovanje na gostovanja smiju potrošiti do 20 tisuća funti. A obzirom na sve troškove, ta svota nerijetko ide prema gore pa moraju pomoći igrači

Engleski velikan i aktualni osvajač Lige prvaka živi svoje najteže dane u povijesti. Velika Britanija sankcionirala je Romana Abramoviča kao dio odgovora na rusku invaziju na Ukrajinu, a pod žestokim udarom je i njegov Chelsea.

Iako je ruski oligarh londonskog velikana stavio na prodaju, nije ga uspio prodati do sada, a i neće jer su svi klupski poslovi zamrznuti do daljnjega. Chelsea ne smije prodavati ulaznice, dresove, suvenire, ne smije dovoditi igrače niti potpisivati nove ugovore s aktualnim igračima. Samo im je dozvoljeno isplaćivati plaće.

Premier League - Chelsea v Brentford

Klupski marketing, računovodstvo, prodaja već neko vrijeme ne rade. I nije samo to. 'Plavci' na putovanje na gostovanja smiju potrošiti do 20 tisuća funti. A obzirom na sve troškove, ta svota nerijetko ide prema gore pa moraju pomoći igrači.

Chelsea će u srijedu ugostiti Real Madrid u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka. Marca piše kako je u klubu teški kaos zbog cijele situacije s Abramovičem. Mateo Kovačić i njegovi suigrači plaćaju gorivo za klupski autobus kako bi uopće mogli ići na gostovanja.

FA Cup Quarter Final - Middlesbrough v Chelsea

Obzirom na milijunske ugovore, nije baš da će igrači to osjetiti na svojim novčanicima, ali zaista je nevjerojatno da se takvo nešto događa aktualnom europskom prvaku i nogometnom velikanu.

Dok god Rusija ne prekine invaziju na Ukrajinu, Velika Britanija neće ukinuti sankcije Abramoviču. To znači kako je pred Chelseajem teška budućnost. Napuštaju ga sponzori, klub jedino može isplaćivati plaće, ali pitanje je do kada. Prihoda nema, Velika Britanija je Abramoviču zavrnula pipu i zaustavila dotok novca. I dok god je ovako, engleskom velikanu ne piše se dobro.

Chelsea v Brentford - Premier League - Stamford Bridge

A u tome slučaju 'plavci' će se morati nadati da će netko u što kraćem roku kupiti klub jer će im prijetiti egzodus. Nekoliko igrača moglo bi napustiti klub na ljeto jer im istječe ugovor, a klub je tu zavezanih ruku. Obzirom da ne smiju pregovarati oko novih ugovora, morat će ih pustiti. 

I tako, lako je zaključiti, Chelsea u ne baš bajnom raspoloženju dočekuje Real Madrid. No, bez obzira na cijelu situaciju, i dalje dovoljno kvalitetan da sruši Madriđane.

Najčitaniji članci