Obavijesti

Sport

Komentari 48

Cholo: Juventusov najjači adut nisu njihovi igrači nego Uprava

Cholo: Juventusov najjači adut nisu njihovi igrači nego Uprava
4

Diego Simeone uoči velikog madridskog sudara s Juventusom ispaljuje još jedan klasični 'cholismo' s jasnom aluzijom na mutnu prošlost Bianconera. Simeone je interista, ne voli Juventus. A 'udara' k'o Torrente

VIDEO

Večeras nas čeka još jedna poslastica s prebogatog menija Lige prvaka. Na novom, velebnom madridskom zdanju 'Wanda Metropolitano' od 21:00 u fajt će Atletico Madrid Nikole Kalinića i Juventus Marija Mandžukića.

Trener Atletica Diego 'Cholo' Simeone dvaput je bio pred vratima raja Lige prvaka pa dvaput u finalu izgubio na najteži mogući način: od gradskog rivala Reala. Jednom u produžecima kad su ga od slavlja dijelile sekunde, drugi put na penale.

Simeone je već osam godina trener Atletica za koji je i igrao pet godina. Real Madrid mu je, blago rečeno, ne posebno drag klub. Simeone je od 1997. do 1999. igrao za Inter. U duši je zauvijek: interista. Juventus mu je, blago rečeno, ne posebno drag klub.

Argentinski stručnjak kao igrač je bio prgavi fajter. Taj duh usadio je i u svoju momčad. Njegov Atletico stalno je u tvrdih 4-4-2. Najviše vole stati iza lopte, zatvoriti prostor pa udarati 'iz zasjede'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Mandžukić s Juventusom još nije zabio bivšim klubovima...
Mandžukić s Juventusom još nije zabio bivšim klubovima...

Simeoneov Atletico ima narav kao Atleticov najpoznatiji simbol, Jose Luis Torrente. Zadrti filmski anti-junak kojeg je zbog milijardu razloga izbacilo iz policije pa sad 'radi' u civilu, ali samo za svoj trbuh i za svoj džep.

Simeoneu večeras s druge strane neće stati 'samo' omraženi Juventus nego i čovjek koji mu je rušio snove s omraženim Realom, igračina kristalno čiste planetarne klase - Cristiano Ronaldo.

Simeoneova 'utakmica prije utakmice'

I Argentinac nije izdržao da ne počne 'utakmicu prije utakmice'. U najavi velikog dvoboja na Wandi Metropolitano Simeone je 'morao' lansirati provokaciju, jednu od toliko brojnih da su već dobile i ime po njegovog nadimku. Klasični 'cholismo':

- Naš najveći adut je konstantni napredak koji radimo i kao momčad i kao klub, a njihov... Juventusov najveći adut nisu ti veliki igrači nego Uprava kluba - hladno je ispalio na službenoj Uefinoj 'pressici' jasno aludirajući na svima poznatu, a počesto mutnu nogometno-kriminalnu prošlost Bianconera.

- Oni Imaju Cristiana i Dybalu, imaju Mandžukića kojeg sam ja prije pet godina doveo u Atletico. Nama Diego Costa nije spreman za svih 90 minuta, a na Juventus ćemo u Atleticovom stilu. Žestoko, bez pardona. Nema favorita, izgledi su 50:50 - zaključio je Cholo Simeone.

Champions League - Atletico Madrid Press Conference

Vjerojatni sastavi Atletica i Juventusa

Inače, španjolska Marca i talijanska Gazzetta za večerašnji su okršaj u Madridu najavili ove početne sastave:

Atletico (4-4-2): Oblak; Arias, Giménez, Godín, Filipe Luís; Ñíguez, Koke, Rodri, Lemar; Morata, Griezmann.

Juventus (4-3-3): Szczesny - Cancelo, Bonucci, Chiellini, A.Sandro - Betancour, Pjanić, Matuidi - Dybala, Mandžukić, Ronaldo.

Simeoneu nedostaje branič Lucas Hernandez, a Massimilianu Allegriju veznjak Khedira i napadač Douglas Costa. Vatreni obračun pod nadzorom će držati njemački arbitar, Felix Zwayer.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...