Obavijesti

Sport

Komentari 6

Cibona i Cedevita po Draženov kup idu s domaćim snagama

Cibona i Cedevita po Draženov kup idu s domaćim snagama
1

Pomalo nevjerojatno, ali u lov na prvi trofej sezone dva najjača kluba idu s ukupno samo dva stranca. Jerel Blassingame je Amerikanac, a Nemanja Gordić igra za BiH

VIDEO

Marko Jagodić-Kuridža ima srpsko, ali i hrvatsko državljanstvo, tako da se u obje ekipe samo Nemanja Gordić i Jerel Blassingame računaju kao stranci. 

Prije nekoliko godina zbog velikog broja stranaca HKS je u domaća natjecanja uveo pravilo da na terenu istovremeno ne smiju biti tri stranca u istoj momčadi, ali više ni Cibona ni Cedevita ne moraju paziti na to. 

U Kupu Dražena Petrovića pokazat će kako izgledaju na početku nove sezone. Cedevita je u Zadru odigrala dobar pripremni turnir i izgubila tek u finalu od Fenerbahče Ülkera, Cibona je u Sloveniji skrivala adute protiv Union Olimpije i izgubila 26 razlike, ali i jedni i drugi ići će punom snagom po prvi trofej protiv gradskog rivala. 

- Samo ime Dražena Petrovića tjera vas na maksimalnu ozbiljnost. Neka bude onako kako bi Dražen volio - rekao je Jasmin Repeša uoči susreta. 

Lani je Repeša pobijedio Nevena Spahiju i seniore Cibone, ali zbog pobjeda kadeta i juniora "vukova" trofej je ostao u Savskoj ulici. Ove je godine program promijenjen, pa će na teren Draženovog doma prvo kadeti (15:45), pa seniori (18:00), što znači da bi o trofeju mogla odlučiti juniorska utakmica (20:15). 

Ovo je natjecanje jedinstveno u svijetu košarke, do finala dolaze klubovi koji su u prethodnoj sezoni skupili najviše bodova u svim kategorijama, od seniora, preko juniora i kadeta sve do mlađih kadeta. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...