Obavijesti

Sport

Komentari 2

Cibona ide po pobjedu koja je vodi u osminu finala Eurokupa

Cibona ide po pobjedu koja je vodi u osminu finala Eurokupa
1

Čeka nas utakmica koja je sve samo ne lagana. Igram o pred našim navijačima i treba nam ta pobjeda, rekao je trener Cibone uoči utakmice protiv Žvaigždesa...

VIDEO

Košarkaši Cibone u srijedu (18.30 sati) u KC Dražen Petrović dočekuju litavski Pieno Žvaigždes u dvoboju 5. kola S skupine FIBA Europa, a pobjeda bi 'vukovima' najvjerojatnije osigurala plasman u osminu finala ovog natjecanja.

Nakon četiri odigrana kola na vrhu skupine S je francuski Le Havre s učinkom 3-1, po dvije pobjede ostvarili su Cibona i rumunjska Energia, a na začelju je litavska momčad s 1-3 i poraz u Zagrebu izbacio bi Pieno Žvaigždes iz utrke za dva mjesta koja vode u osminu finala. Cibona bi, pak, pobjedom ugrabila plasman među 16 najboljih momčadi uz uvjet da vodeći Le Havre pred svojim navijačima pobijedi Energiju.

Cibona bi tako uoči posljednjeg kola i gostovanja u Le Havreu imala pobjedu više od Rumunja, a kako su u međusobnim susretima Zagrepčani za jedan koš bolji, postali bi neuhvatljivi i imali osigurano drugo mjesto pa bi se rasterećeni pritiska mogli s Francuzima boriti i za prvo mjesto.

Cibona je na gostovanju u Litvi u 2. kolu slavila s 95-90, a glavni kreatori pobjede bili su dojučerašnji juniori Ante Žižić (27 koševa, 13 skokova) i Nik Slavica (24 koša, 6 skokova).

- Čeka nas utakmica koja je sve samo ne lagana. Do pobjede tamo smo došli fantastičnom partijom Slavice i mlađeg Žižića. No, ta utakmica je opasnost, ako ćemo o njoj razmišljati. Oni su u ponedjeljak pobijedili Lyetuvos Rytas s četiri razlike, znači da nisu u lošem stanju. Igramo pred našim navijačima, u našoj dvorani i treba nam ta pobjeda - rekao je u utorak na konferenciji za medije trener Cibone Damir Mulaomerović.

Za dvoboj s Pieno Žvaigždesom Cibonin trener vjerojatno neće moći računati na iskusnog centra Andriju Žižića koji ne trenira zbog viroze, ali vjeruje da bi njegovog mlađeg brata Antu mogao odmarati ubacivanjem 17-godišnjeg Josipa Popića. U momčad se nakon stanke zbog ozljede prepona vraća slovenski razigravač Žan Mark Šiško.

- Znamo da nas čeka vrlo važna utakmica. Oni su u dobroj su formi, radi se o dobroj momčadi. Mi ćemo sigurno biti spremni odigrati onako kako trebamo za pobjedu - izjavio je 18-godišnji Šiško.

Dvoboj Cibone i Pieno Žvaigždesa započinje u 18.30 sati, a utakmica Le Havre - Energia u 20 sati. Pobjede Cibone i Le Havrea tim momčadima donosi prolaz u osminu finala inicijalnog izdanja FIBA Europa kupa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu, rekao je hrvatski reprezentativac
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"