Obavijesti

Sport

Komentari 146

18 razlike za 18. titulu: Cibona je pomela Zadrane u Zagrebu

18 razlike za 18. titulu: Cibona je pomela Zadrane u Zagrebu
17

Košarkaši Cibone pobijedili su Zadar u trećoj finalnoj utakmici doigravanja i s 3-0 uzeli 18 naslov prvaka Hrvatske. Cibona je slavila protiv Zadra rezultatom 101-83

VIDEO

Šampioni, šampioni!, orilo se iz grla oko 5000 navijača u Draženovom domu. Cibona je pobijedila Zadar 101-83 i osvojila 18 naslov prvaka Hrvatske! Cibona je bila uvjerljiva i nije dala šansu Zadru. Čistih 3-0 u finalu doigravanja, zaslužena pobjeda Cibone. 

- Ovo je bila eliminacijska utakmica za Zadar. Morali smo naći pravu motivaciju i energiju. Znali smo da ako odemo u Zadar da će to biti praktički 2-2. Malo smo se opustili i Zadar se vratio, ali dobrom obranom smo sve vratili na svoje mjesto i pobijedili - rekao je trener Cibone, Danijel Lutz.

Zadar je stigao u Zagreb s nadom kako bi mogao iznenaditi Cibonu. Ali nije išlo. Zagrepčani su držali prednost gotovo cijelu utakmicu. Zadar se nije predavao i nije dopuštao Ciboni da se odvoji na veću prednost. 

Gosti su u četvrtoj dionici čak stigli na samo tri koša prednosti, ali onda su se raspali. "Vukovi" su u nekoliko navrata imali 20 koševa prednosti.

Na kraju je Danijel Lutz dao šansu mladim igračima koji su budućnost Cibone. I oni su reagirali odlično i na kraju Zadar odlazi kući s 18 koševa zaostatka. 

Blassingame je bio najbolji kod Cibone s 20 koševa, Šarić je zabio 19, a Strawberry 18. Kod gostiju Delaš je zabio 18, a Kaštropil 16. 

Finale prvenstva Hrvatske, treća utakmica:

Cibona - Zadar 101-83

Četvrti finale u povijesti Hrvatske koji završava 3-0

Dosad su samo tri finala završila s 3-0. Cibona je dobila Split 1994. i 2001. godine, a Zagreb Cedevitu 2011. Cibona je četvrti put u povijesti završila finalnu seriju s 3-0...

LIVE:

Četvrta četvrtina: 101-83

Na početku posljednje dionice igre Zadar dolazi na samo tri koša zaostatka za Cibonom. U prvom dijelu Cibona je imala i plus 15. Zadar je imao napad za povratak na minus jedan, ali griješe gosti i Cibona je opet na pet koševa razlike.

Već u sljedećem napadu Šarić je zabio i iznudio slobodno bacanje. Cibona je otišla na osam koševa prednosti i opet je Zadar bio u teškom položaju. Tricom Šarića Cibona je otišla na 11 koševa i tu je sve bilo praktički gotovo. 

Sjajnom serijom Cibona ima 20 koševa prednosti. Zadar se više ne može vratiti. Danijel Lutz dao je šansu mladim igračima pa je Zadar ublažio poraz. Na kraju Cibona pobjeđuje 101-83.

Treća četvrtina: 72-64

Zadar je puno bolje krenuo u treću četvrtinu. Stigli su gosti na samo četiri koša zaostatka (61-57). No Cibona serijom od 7-0 odlazi na 11 koševa prednosti. 

Zadrani su previše griješili, a Cibona je to redovito kažnjavala. Mogli su Zagrepčani sve riješiti i prije četvrte dionice, ali Kus je dvaput zaredom promašio otvoreni šut za tricu. Na kraju 72-64 za Cibonu.

Druga četvrtina: 49-42

Cibona nije posustala u drugoj četvrtini. Zagrepčani su otišli na 15 koševa prednosti. Nije to dobro izgledalo za Zadar. Cibona je imala 73 posto šuta, tricu su gađali 3-5. Sve je ulazilo Ciboni... No Zadar se malo pribrao i vratio na 9 razlike. 

Zadrani su se potpuno vratili u utakmicu u drugom dijelu druge dionice igre i smanjili prednost Cibone na samo sedam koševa. Bolje su gosti izgledali, imali su zadnji napad za priključenje na samo pet koševa zaostatka ili tricom za -4. Ali Zadar je promašio i ostalo je 49-42. 

Prva četvrtina: 35-22

Nakon izjednačenog početka utakmice, Cibona ulazi u bolji period i drži prednost od četiri koša prednosti. Zadar je rano ušao u bonus i to je gostima predstavljalo problem. Prvo ime na početku utakmice bio je Strawberry koji je nosio Cibonu. No Zadar se nije dao. Cibona je imala 14-10 i napad, Zadrani se vraćaju na 14-14. 

No uskoro dolazi do raspada sistema. Blassingame pogađa dvije trice zaredom i ode Cibona na + 9. Trener gostiju morao je pozvati minutu odmora. Dobro se držao Zadar, ali pred kraj četvrtine popustila je koncentracija. Na kraju 35-22 i plus 13 za Cibonu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 146
VIDEO

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna