Obavijesti

Sport

Komentari 6

Cibona ostala praznih ruku u reviji atrakcije u Tornju

Cibona ostala praznih ruku u reviji atrakcije u Tornju
4

Pred svojim navijačima 'vukovi' su izgubili 77-76 od španjolske Unicaje. Nikša Prkačin je imao šut za pobjedu, no lopta nije htjela kroz mrežicu...

VIDEO

Početkom posljednje četvrtine Cibona je imala 62-55, imala pravi ritam, igrala na krilima prepune dvorane. A onda - veliki pad. Nekoliko brzopletih reakcija, pa onda i promašaja otvorenih šuteva i ode Unicaja na sedam koševa prednosti. Serijom 14-0 španjolska momčad stekla je prednost koja se na kraju pokazala ključnom.
- Igrali smo tri četvrtine dobro, no u zadnju ušli mlitavo. A oni su bili raspoloženi i napravili nam puno problema. Samo trenutak dekoncentracije, oni te zatrpaju tricama i gotov si - rekao je o ključnom dijelu utakmice Velimir Perasović.
No prednost Unicaje istopila se nakon trica Andersona, a onda i Kusa 18 sekundi prije kraja. Senegalac Ngong je sedam sekundi prije kraja katastrofalno pogriješio, bacio loptu iz auta u - aut. I Cibona je dobila veliku priliku. Lopta je iz auta otišla u ruke Prkačina, kapetan je pucao iz okreta s dva metra i promašio. 'Plesala' je lopta po obruču i na kraju iscurila. Kao što je za koji trenutak iscurilo i vrijeme. Cibonin prvi domaći poraz u Euroligi ove sezone, tješi što velike rezultatske štete nema.
- Igrali smo tri četvrtine dobro, ali u zadnju ušli mlitavo. Šteta, mogli smo ovim zadnjim šutem i dobiti utakmicu, ali i unatoč tome smo pokazali da možemo igrati protiv jedne od najboljih momčadi - rekao je Cibonin trener Perasović.
I doista je šteta, jer puna dvorana uživala je u najboljoj košarkaškoj predstavi ove sezone. Nevjerojatan ritam, čitav niz briljantnih individualnih akcija, zakucavanja i preokreta. Ali na kraju su slavili gosti, fizički moćniji gosti...
- Izgubili smo ritam u zadnjoj četvrtini, previše smo im dopustili. Nismo izdržali svih 40 minuta na istoj razini, pogotovo u obrani. Nije lako protiv ovakve momčadi, koja svojom agresijom traži od protivnika veliku potrošnju - rekao je Davor Kus, koji je lani igrao u dresu Unicaje. Ubacio je tu potencijalno važnu tricu u završnici, ukupno zabio 13 koševa.
- Posebno motiviran? Nisam motiviran zbog bivšeg nego zbog svog kluba, zbog Cibone - kaže Kus.
Prvi Cibonin strijelac bio je Amerikanac Alan Anderson. Ubacio je 19 koševa, ali i pokazao da nema problema s nametanjem u novoj sredini. Kako drugačije objasniti da je ispalio 18 (!?) lopti za svoje 32 minute. Pogodio je svaku treću.
- Anderson je krenuo dobro, a kasnije mu je nestalo snage pa je bilo puno lošije - opisao je njegovu igru Peras. Cibonin trener dao je priliku još jednom novom igraču. Bruno Šundov je dan nakon što je stigao odigrao 15 minuta i ubacio sedam koševa uz četiri skoka. Sve to za valorizaciju 4, ne baš impresivnu.
- Tek je jedan dan s nama, treba mu dati vremena - kaže strpljivi i staloženi Perasović.
Ciboni je ostao još samo Avellino u gostima, a onda slijedi drugi krug. U međuvremenu će trebati popraviti stanje u NLB ligi.

CIBONA - UNICAJA 76-77 (21-18, 23-18, 15-17, 17-24)
CIBONA: Homan 3, Kus 13, Prkačin 3, Troha, Vukušić 5, Andrić 8, Calloway 11, Šundov 7, Zubčić, Princ, Rozić 7, Anderson 19.
UNICAJA: Cook 10, Gomis, Rodriguez 2, Welsch 10, Cabezas 6, Ndong 13, Gabriel 3, Jimenez 6, Archibald 7, Kelati 6, Haislip 14.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"