Obavijesti

Sport

Komentari 15

Cibona pobijedila i u Višnjiku: U finalu repriza iz Beograda...

Cibona pobijedila i u Višnjiku: U finalu repriza iz Beograda...
1

Momčad Slavena Rimca izborila je finale prvenstva Hrvatske svladavši Zadar i u drugoj polufinalnoj utakmici 90-86. Šarić je zabio 28, a sad ih čeka Cedevita...

VIDEO

Košarkaši Cibone naumili su pitanje finalista prvenstva Hrvatske riješiti bez izgubljene utakmice, a to im je i pošlo za rukom večeras u Višnjiku.

Momčad Slavena Rimca i u drugoj utakmici polufinalne serije je svladala Zadar sa 90-86 te će se za naslov hrvatskog prvaka boriti sa Cedevitom što je svojevrsna repriza finala ABA lige iz Beograda.

Domaćin je sjajno otvorio prvu četvrtinu stvorivši prednost od 10 koševa (24-14), no ona se počela topiti u drugoj dionici te je zahvaljujući Blassingameu i njegovim trima tricama, Cibona do poluvremena smanjila na samo -1 (46-45).

Amerikancu se u drugom poluvremenu priključio i Dario Šarić, a tandem je u kombinaciji s Rozićem preuzeo inicijativu iako je Zadar na ulasku u posljednju četvrtinu držao povoljnih 72-72.

U posljednjih nekoliko minuta odvijala se prava borba na parketu Višnjika, ali je u neizvjesnoj završnici Cibona imala više mirnoće stigavši do ključne druge pobjede.

- Čestitao bih svojim igračima koji bez obzira na jednu dekoncentraciju u prvoj četvrtini. I jedna i druga ekipa su 'izraubane', a morat ćemo u finalu biti bolji nego protiv Zadra - rekao je trener 'vukova' Slaven Rimac i nahvalio ponovo sjajnog Šarića:

 Cijele godine igramo isto, nema tu puno nepoznanica. Dario je danas odigrao odlično, možda s malo nervoze na našoj strani. S pozitivnom atmosferom trebamo u finale.

Trener Zadra Rajko Vidaković mogao je samo čestitati Ciboni na prolasku iako je u prvoj četvrtini njegova momčad igrala jako dobro.

- Jedna jako teška i nervozna utakmica. Nismo iskoristili loše prvo poluvrijeme Cibone, dozvolili smo joj da se vrati. Pred kraj smo se pogubili, nismo našli pravi ritam, ali ni pravo rješenje za pick'n'roll igru sa Šarićem i Blassingameom. Što god smo napravili to su oni riješili. Vidi se njihova kvaliteta i da su prvaci ABA lige.

Dario Šarić bio je najbolji cibos s 28 koševa uz osam skokova i pet asistencija, a Blassingame  s 21 košem i šest asistencija. Kod Zadrana najviše je ubacio Lyons, 18 koševa te Sobin 16.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome