Sport

Komentari 5

Cibona pobijedila Zadar! Platit će gotovo pola milijuna kuna Šibenki za mladog dijamanta

Cibona pobijedila Zadar! Platit će gotovo pola milijuna kuna Šibenki za mladog dijamanta

Pregovori su bili dugotrajni zbog visoke odštete za talentirano krilo, no čini se kako je Cibona naposljetku, za razliku od Zadra, bila voljna platiti svotu koja iznosi 50 tisuća eura

Nakon dugih i iscrpnih pregovora, ipak je sve uspješno okončano. Kako neslužbeno doznajemo, Cibona je van terena pobijedila Zadar i trebala bi u narednim danima postati sljedeći klub talentiranog mladog košarkaškog reprezentativca Tonija Nakića (21).

Nakić je cijelu karijeru proveo u Šibenci gdje se prometnuo u jednog od najboljih igrača hrvatskog košarkaškog prvenstva, a protekle je zime i debitirao za seniorsku reprezentaciju.

Pregovori su bili dugotrajni zbog visoke odštete za talentirano krilo, no čini se kako je Cibona naposljetku, za razliku od Zadra, bila voljna platiti svotu koja iznosi 50 tisuća eura. Dogovor je postignut između svih uključenih strana, a potpis bi trebao biti samo formalnost. Pomalo je to neočekivan potez 'vukova' s financijske strane s obzirom na to da su u više navrata imali problema s novcem, a za vrijeme korona krize sve su zaposlenike poslali na burzu.

Ovo je ujedno i popriličan zaokret u sportskoj politici hrvatskog velikana koji je u prethodnim godinama dovodio skupe strance koji su se se na kraju pokazali teškim promašajem. Financijska situacija ih je prisilila na promjene, ali pozitivne. Forsiranjem mladih hrvatskih košarkaša Cibona bi mogla postati poželjno mjesto za mlade košarkaše u razvoju, a vodeći se takvom politikom, od mladih talenata bi u budućnosti mogli imati i financijske koristi, a to je ono što im nepresušno treba.

Cibona je i prošle godine htjela dovesti Nakića, ali tad im je problem predstavljala upravo odšteta, a sada je trener Ivan Velić napokon dobio svoju želju, a samim time i fantastični mladi tandem talenata u vidu Nakića i Roka Prkačina.

Šibenčanin je ove sezone u 32 minute po utakmici zabijao 15,7 poena u HT Premijer ligi s četiri skoka i tri asistencije. Šutirao je čak 45,3% izvana, a jednu od boljih ovosezonskih partija odigrao je upravo protiv Cibone u Kupu Krešimira Ćosića zabivši 21 poen. 

Najčitaniji članci