Obavijesti

Sport

Komentari 2

Cibona protiv Rumunja: Imaju pet Amerikanaca i nezgodni su

Cibona protiv Rumunja: Imaju pet Amerikanaca i nezgodni su
1

Košarkaši Cibone u srijedu na domaćem terenu otvaraju drugi krug FIBA Europa kupa, u 1. kolu skupine S igraju protiv rumunjske momčadi Energia Targu Jiu...

VIDEO

Cibona otvara drugi krug FIBA Europa kupa protiv rumunjske Energia Targu Jiu.

- Znamo da imaju pet Amerikanaca, pa je za očekivati da su atletski dobra ekipa i da igraju brzu košarku. Zbog toga mogu biti neugodni. Nakon važne pobjede protiv Zadra u nedjelju u ABA ligi imali smo vremena da se regeneriramo. Čekaju nas još dva treninga i mislim da ćemo u srijedu biti spremni, i idemo na pobjedu. Za nas mlade igrače svaka je minuta na terenu važna i nadamo se većoj minutaži u Europa kupu - kazao je u utorak na konferenciji za novinare talentirani slovenski playmaker 18-godišnji Žan Mark Šiško, koji je protiv Zadra za 15 minuta igre skupio 5 poena i 3 asistencije.

Trener Cibone Damir Mulaomerović, koji je prošli tjedan preuzeo momčad od Slavena Rimca, istaknuo je da je prioritet ABA liga, ali i da u FIBA Europa kupu žele pobjeđivati.

- Nama je prioritet ABA liga, a FIBA Europa kup je zamišljen da priliku dobiju mladi igrači. No, kad već igramo, onda želimo pobjeđivati. Startna petorku im čine Amerikanci, igraju tzv. 'run and gun' košarku. Imaju playmakera (Jamar Diggs) koji brzo ide prema naprijed i dobar je na povratnu loptu. Može se reći da nas čeka jedna neugodna utakmica", kazao je trener Mulaomerović.

Napomenuo je da će Marin Rozić zbog ozljede propustiti utakmicu.

- Iako smo se uspjeli regenerirati nakon teške utakmice protiv Zadra, priliku će dobiti mladi igrači, Nik Slavica (18), Ivica Zubac (18), Šiško te Dominik Mavra (21), i nadam se da će je iskoristiti. Bez obzira što se radi o neugodnoj ekipi, mi igramo na svom terenu i nadam se da ćemo pružiti dobru partiju i nastaviti pobjednički niz - dodao je Mulaomerović.

Susret Cibone i rumunjske momčadi Energia Targu Jiu na rasporedu je u srijedu u 18.30 sati u KC Dražen Petrović, a dan ranije sastaju se preostala dva kluba iz skupine S, francuski Le Havre i litvanski Pieno Žvaigždes. Dvije najbolje momčadi iz skupine plasirat će se u osminu finala FIBA Europa kupa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...