Obavijesti

Sport

Komentari 1

Cibona je protutnjala kroz Sinj: 21 sat, 400 km, 41 koš razlike

Cibona je protutnjala kroz Sinj: 21 sat, 400 km, 41 koš razlike
1

Suludi košarkaški raspored ove sezone za Cibonu je dosegao vrhunac. "Vukovi" su jučer u Zagrebu razbili Igokeu, a 21 sat kasnije isto su učinili Alkaru u 400-tinjak km dalekom Sinju. U srijedu su već u Itaiji...

VIDEO

Cibona je uspješno prošla i drugu prepreku u najgušćem dijelu ionako pretrpanog ovosezonskog rasporeda, koji joj je namijenio tri utakmice u četiri dana u tri grada u dvije države.

Nakon što je sinoć u Draženovu domu u 14. kolu ABA lige razbila Igokeu 84-61, Cibona se jutros zaputila u 400-tinjak kilometara udaljeni Sinj, gdje ju je samo 21 sat poslije čekalo gostovanje kod Alkara u A1 ligi.

Damir Mulaomerović ništa nije želio prepustiti slučaju na uvijek teškom gostovanju, pa je u Sinj poveo cijelu prvu momčad, osim Amerikanca Reynoldsa, koji još nema pravo nastupa u domaćim natjecanjima. No nije morao previše mrcvariti udarnu petorku, koja je u drugoj četvrtini napravila razliku i odvela "vukove" na odmor s 20 poena viška.

Završilo je 98-80, pa je Cibona dvije utakmice unutar 24 sata dobila ukupno 41 razlike.

- Sinoć smo kasno završili, danas smo bili na putu, tako da s te strane moram biti zadovoljan. Odigrali smo dosta dobro. Nakon druge četrvrtine preuzeli smo potpunu kontrolu nad utakmicom. U zadnje vrijeme dosta dobro igramo, pogotovo obranu, a i pojedini igrači su u izvrsnoj šuterskoj formi. Teško nam je igrati na tri kolosijeka, ali mogu biti zadovoljan učinjenim - rekao je Mulaomerović.

Nik Slavica sakupio je deset skokova, Paolo Marinelli podijelio pet asistencija, a obojica su zabila po 16 koševa. Marin Rozić ubacio je 14, a Ante Žižić i Željko Šakić po 13 poena. Za Alkar je Amerikanac Brandon Johnson utrpao 28 koševa uz sedam skokova i devet asistencija, Hrvoje Vučić zabio je 18, a Nikola Gaurina 13.

Treći dio četverodnevnog ludila "vukove" očekuje u srijedu na gostovanju u talijanskom Avellinu, gdje igra Fibinu Ligu prvaka. A ni nakon toga nema odmora, već u petak u Draženov dom stiže GKK Šibenik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba