Obavijesti

Sport

Komentari 5

Cibona se provukla: Siriščević fulao tricu za slavlje Šibenika

Cibona se provukla: Siriščević fulao tricu za slavlje Šibenika
1

Cibona je pobijedila Šibenik 77-75, dok je Zadar bio bolji od Splita 80-64. U petak u polufinalu igraju Cedevita i Zadar (17 sati) te Cibona i Jolly JBS (20 sati)

VIDEO

Poznati su svi polufinalisti košarkaškog Kupa Krešimira Ćosića. Zadar je pobijedio Split 80-64 te će u petak u 17 sati igrati protiv Cedevite.

Cibona je, pak, u dramatičnoj utakmici svladala Šibenik 77-75, pa će za finale igrati s Jollyjem JBS (petak, 20 sati).
Šibenik je protiv Cibone imao i 11 koševa prednosti, do sredine posljednje četvrtine bili su stalno u prednosti, no "vukovi" su se izvukli.

Ivan Siriščević mogao je biti junak Šibenika, međutim, promašio je tricu za pobjedu pet sekundi prije kraja.Kod Cibone su najviše zabili Željko Šakić, 23 koša i 10 skokova te Luka Žorić s 18 poena. Šibenčane je predvodio Ive Ivanov s 21 košem.

- Šibenik je za nas u Kupu bio najgori mogući suparnik, igraju odlično, a mi smo dosta umorni. Ključno je bilo što kod -10 nismo dozvolili Šibeniku da se odvoji još više. Ponosan sam na svoje dečke, koji usprkos brojnim utakmicama i putovanjima uvijek nađu snage da odigraju dobro - rekao je trener Cibone Damir Mulaomerović

Košarkaše Šibenika umor je svladao u završnici utakmice. Problemi s ozljedama igrača i kraćom klupom u konačnici je bio presudan.

- Meni je dosta odličnih utakmica, koje na kraju gubimo. Da, umor i ozljede bile su razlog našeg poraza. Ipak, protiv jake Cibone imali smo i otvoren šut za pobjedu. Mislim da više nismo mogli tražiti - istaknuo je Vladimir Anzulović, trener Šibenika.

Cibona u petak u 20 sati za finale Kupa igra protiv Jollyja.

- Jolly je nezgodan, dobili su nas u našoj dvorani. Mi se moramo samo odmoriti do te utakmice - rekao je Mulaomerović. 

Prije samo pet dana na Gripama su Split i Zadar u A-1 ligi igrali produžetke, U četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića takve drame nije bilo.

Košarkaši Zadra utakmicu su dobili već nakon prve četvrtine, a Splićani će se teško sjetiti kad su u deset minuta ubacili samo četiri koša. 

Problem, međutim, nije bio samo napad jer je i u obrani curilo, u toj prvoj četvrtini primili su 28 koševa.

- Nemam tu što posebno reći, početak je odredio utakmicu. Poslije smo pali i dopustili Splitu da se vrati, ali cijelo vrijeme smo kontrolirali susret - rekao je Jakov Vladović, koji je postigao 13 koševa i 10 asistencija.

Najviše kod Zadra utrpao je Ivan Marinković, 15 koševa, a imao je i šest skokova. Kod Splita je Mateo Kedžo zabio 24 koša.

U petak u prvom polufinalu Zadar će igrati protiv Cedevite (17 sati).

- Cedevita je najbolja momčad u Hrvatskoj, nemaju slabih točaka. Mi ako želimo doći do velikog rezultata moramo napraviti i velike stvari. Svima je jasno da je Cedevita favorit, ali imat ćemo i mi svoju priliku - istaknuo je trener Zadra Aramis Naglić.

Cedevita i Zadar ove sezone odigrali su tri utakmice, a zagrebačka momčad slavila je u sve tri. Jednom prilikom bilo je čak 120-62 za Cedevitu.

- Da, prvu utakmicu dobili smo uvjerljivo, no već u idućoj je bilo gusto. Taj susret nam je pokazao da se ne smijemo opustiti. Zadar ima dosta kvalitetnih igrača, koji mogu svakome napraviti probleme - rekao je Veljko Mršić, trener Cedevite.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union