Obavijesti

Sport

Komentari 1

Cibona u drami izbacila Zadar iz kupa, među četiri ušao i Dinamo

Cibona u drami izbacila Zadar iz kupa, među četiri ušao i Dinamo
5

Cibonu su do pobjede predvodili Borna Kapusta i Aleksandar Aranitović sa po 15 koševa, dok su kod Zadra najbolji bili Marko Ramljak sa 18 poena i Dario Drežnjak sa 12 ubačaja

VIDEO

Košarkaši Cibone posljednji su polufinalisti ovogodišnjeg izdanja završnice Kupa "Krešimir Ćosić" nakon što su u dramatičnom četvrtfinalnom dvoboju u KC "Dražen Petrović" svladali Zadar sa 71-70 (20-20, 18-15, 19-21, 14-14).

Cibonu su do pobjede predvodili Borna Kapusta i Aleksandar Aranitović sa po 15 koševa, dok su kod Zadra najbolji bili Marko Ramljak sa 18 poena i Dario Drežnjak sa 12 ubačaja i 11 skokova, ali upravo je Drežnjak i promašio šut sa zvukom sirene za pobjedu svoje momčadi.

Zagreb: Cibona i Zadar sastali se u četvrtfinalu kupa Krešimir Ćosić

Dvoboj dvije najbolje hrvatske momčadi protekao je u izjednačenoj igri, Cibona je većim dijelom dvoboja bila u blagoj prednosti, najveću je razliku imala početkom treće četvrtine kada je s dvije vezane trice stigla do vodstva 44-35. No, Zadar je serijom 11-0 preokrenuo i poveo sa 52-49 dvije minute prije kraja trećeg dijela.

U samu završnicu ušlo se s rezultatom 70-70 kada je Žganec zabio minutu prije kraja. Potom je Smajlagić promašio tricu za Cibonu, a Ramljak tricu za Zadar pa je Cibona dobila loptu 20 sekundi prije kraja za svoj posljednji napad. Božić je prekršajem 3.5 sekunde prije kraja zaustavio prodor Kapuste, a razigravač Cibone je pogodio jedno od dva slobodna bacanja za 71-70. Nakon minute odmora Zadar se odlučio posljednju loptu dati u ruke Drežnjaka, ali on je promašio šut za pobjedu s pet metara.

Zagreb: Kvarner i Dinamo sastali se u četvrtfinalu kupa Krešimir Ćosić

Ranije u srijedu u polufinale se plasirao i Dinamo pobjedom 99-91 protiv Kvarnera 2010, dok su polufinale još u utorak izborili Cedevita Junior 97-87 pobjedom protiv Bosca te Šibenka koja je sa 68-55 bila bolja od Furnira.

U prvom polufinalu u petak sastaju se Cedevita Junior i Dinamo (17 sati), a od 20 sati igraju Šibenka i Cibona, odlučeno je na ždrijebu nakon četvrtfinala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...