Obavijesti

Sport

Komentari 8

Cedevita obranom do pobjede, Cibona više nije na začelju lige

Cedevita obranom do pobjede, Cibona više nije na začelju lige
1

Igrači Jasmina Repeše u gostima su svladali MZT, kojem su u Skoplju pred 3,000 glasnih navijača dopustili samo 61 koš. Cibona je u završnici pobijedila Szolnoki

VIDEO

Cedevita je u Skoplju pobijedila MZT sa 76-61. Igrači Jasmina Repeše obrambeno su odradili odličnu utakmicu, u kojoj su primili samo 28 koševa u drugom poluvremenu, a istovremeno zabili 42 za četvrtu pobjedu u šest kola regionalne lige. 

Bolji od Cedevite samo su Crvena zvezda, Budućnost i Krka, čime je hrvatski prvak popravio loš ulazak u sezonu s dva vezana poraza (Krka, Olimpija). 

Miro Bilan bio je prvo ime Cedevite s 15 poena i devet skokova, a dobre nastupe imali su i Luka Babić s 13 i Mario Delaš s 11 koševa. Simonovski je s 12 koševa bio jedini dvoznamenkasti strijelac MZT-a, kojem je ovo četvrti poraz. 

Na omjeru 2-4 je i Cibona, koja je pobijedila Szolnoki Olaj s 96-92. Jerel Blassingame pogodio je tricu za 91-84 na ulasku u posljednju minutu, no Brkić i Jones uzvratili su na isti način u dva brza gostujuća napada i smanjili na samo 91-90. 

Američki razigravač nije izgubio smirenost, s četiri pogođena slobodna bacanja doveo je Cibonu do 95-92, a posljednja prilika za izjednačenje gostiju završila je tako što je Vojvoda izašao izvan granica terena. Ivan Siriščević zabio je slobodno bacanje za konačnih 96-92. 

Branitelj naslova pobjedom se pomaknuo s posljednjeg, 14. mjesta ABA lige i napredovao za tri pozicije. Blassingame je završio s 26 koševa, a dvoznamenkasti su bili i Markota (14), Jagodić Kuridža (14), Lalić (11) i Rozić (11). Vojvoda i Jones zabili su po 22 koša za mađarski klub. 

Zadar u ponedjeljak igra u gostima kod Mega Vizure. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače