Sport

Komentari 83

Cikatiću su četnici u Australiji prijetili likvidacijom, a on je u ring izašao s Bojnom Čavoglave

Cikatiću su četnici u Australiji prijetili likvidacijom, a on je u ring izašao s Bojnom Čavoglave

Atmosfera uoči meča bila je sve samo ne sportska, po Melbourneu su četnici trgali plakate s Brankovim likom i hrvatskim grbom, a neki su pokušavali na meč ući s vatrenim oružjem

Subotom vam redovito donosimo snimke borbi legendarnog Branka Cikatića koje su dugo bile zaboravljene u skladištu. No sada su pronađene, digitalizirane i obitelj ih je odlučila prikazati navijačima putem kanala 24sata. Danas vam donosimo meč u 12 rundi koji je održan 7. lipnja 1992. godine u Melbourneu protiv tamošnjeg teškaša Stan "The Man" Longinidisa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Meč je održan u iznimno neprijateljskoj atmosferi po Branka, koji je tijekom gostovanja u radio emisiji dobio prijetnje smrću od strane četničke emigracije koja je po gradu trgala sve plakate meča. Bilo je to vrijeme najžešće agresije na Hrvatsku i plakati s Cikatićem i hrvatskim grbom trgani su po cijelom gradu. To je uzbunilo i hrvatske emigrante koji su stali u Cikatićevu obranu i garantirali mu sigurnost, iako se Branko nije posebno prepao neugodne situacije.

Branko Cikatić

Pokazao je to i izborom pjesme "Bojne Čavoglave" kojom je izašao na ring, a osiguranje je imalo pune ruke posla, neki od gledatelja pokušali su ući u dvoranu s oružjem.

Bilo je prijedloga da se odustane od meča, no Branko nije pristao i gledatelji su vidjeli 12 rundi prepunih udaraca dvojice teškaša. Branko je imao velikih problema zbog klizavog i mekog ringa, ali pokazao je veliko srce i hrabrost što je uopće izašao na ring i borio se. 

Longinidis je ipak na koncu pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca.

Najčitaniji članci