Obavijesti

Sport

Komentari 53

Čilić bez naslova u Marseilleu, Mate Pavić trijumfirao u paru

Čilić bez naslova u Marseilleu, Mate Pavić trijumfirao u paru
1

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić poražen je u finalu ATP-turnira u Marseilleu od Australca Nicka Kyrgiosa 2-6, 6-7 (3). Prvi je to naslov na "touru" za mladog Kyrgiosa u dosadašnjoj karijeri

VIDEO

Marin Čilić izgubio je svoje prvo ovosezonsko finale od vrlo raspoloženog Nicka Kyrgiosa, 41. igrača svijeta, koji je na jugu Francuske došao do prvog naslova u karijeri, a na cijelom turniru nije nijednom izgubio svoj servis.

Australac je i protiv Čilića servirao fenomenalno, ubilježio je 17 aseva i dobio čak 95 posto poena na svoj prvi servis. Čiliću je ponudio jednu jedinu break-loptu, koja je kod 6-5 za Marina u drugom setu bila ujedno i set-lopta i prilika da se prvi hrvatski "reket" vrati u meč.

U prvom setu Čilić je dvaput gubio svoj servis, u trećem i sedmom gemu, te je Kyrgios lako dobio set s 6-2. U drugom setu nije bilo oduzimanja servisa, a odluka je pala u tie-breaku u kojem je Čilić izgubio dva svoja servisa za 3-6, da bi Kyrgios iskoristio svoju prvu meč-loptu.

Marin je dvoboj završio s osam aseva, spasio je devet od čak 11 prilika za obrat, ali protiv razornog Australčeva servisa nije imao odgovor. Bilo je to 24. ATP-finale za Čilića u njegovoj karijeri, a ostao je na 14 naslova pobjednika, posljednji puta u Moskvi u listopadu prošle godine.

Čilić i Kyrgios do Marseillea su se susreli samo jednom, u Roland Garrosu 2013. kada je Čilić tada 18-godišnjeg Kyrgiosa svladao 6-4, 6-2, 6-2.

Pavić osvojio turnir u paru

Mate Pavić je s Novozelanđaninom Michaelom Venusom osvojio naslov u paru u Marseilleu nakon što su u finalu sa 6-2, 6-3 bili bolji od Izraelca Jonathana Erlicha i Britanca Colina Fleminga.

U petom finalu kojeg su Pavić i Venus igrali zajedno do pobjede su došli nakon sat vremena igre. Nastup u finalu su osigurali u petak pobjedom u polufinalu od 6-4, 7-5 nad bjelorusko-slovačkom kombinacijom koju čine Aliaksandr Buri i Igor Zelenaj.

Za 22-godišnjeg Splićanina i šest godina starijeg Venusa ovo je treći naslov u paru nakon što su ove sezone već slavili u Aucklandu i Montpellieru, a prošle na tvrdoj podlozi u Nici. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 53

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana