Obavijesti

Sport

Komentari 14

Čilić brani polufinale: E sad me očekuje strašno puno posla

Čilić brani polufinale: E sad me očekuje strašno puno posla
6

Naš najbolji tenisač prošle je godine sjajnim nastupom izborio plasman u Top 10. Preko Roddicka i Del Potra došao je do polufinala Grand Slama u Australiji

VIDEO

Je, posebna je atmosfera. Drukčije nego bilo gdje. Puno je naših ljudi uz teren i navijanje je ovdje daleko najbolje na Touru. Zato je gušt igrati Australian Open, rekao je Marin Čilić, 15. tenisač svijeta, uoči prvoga Grand Slam turnira sezone, koji prema hrvatskom vremenu počinje noćas u Melbourneu.

Prije godinu dana bio je senzacija “down under”. Pobjedama protiv Del Potra i Roddicka izborio je polufinale Australian Opena, a nakon toga i premijerni ulazak u Top 10.

- Bio je to sjajan turnir. Nakon čupanja protiv Tomića u drugom kolu sve je sjelo na svoje mjesto i sjajno sam igrao na turniru. Ponosan sam na taj rezultat, ali i svjestan da me čeka gomila posla. Moram braniti mnogo bodova i to neće biti lako - rekao je Međugorac.

U prvom kolu ždrijeb mu donosi tenisača iz kvalifikacija, a ako u nastavku opravda status 15. nositelja, ždrijeb će ga u osmini finala vjerojatno spojiti s Rafaelom Nadalom.

- Najvažnije je dobro početi i dobiti na samopouzdanju. To će presuditi - izjavio je Čilić.

Najbolji hrvatski tenisač nije najbolje otvorio sezonu. Nije obranio naslov u Chennaiju. Dapače, izgubio je u prvom kolu.

- Dobar start je bitan - zaključio je Marin, koji s nesrpljenjem čeka početak turnira.

Federer želi 17. Grand Slam naslov    

Dobro se osjećam. Moglo bi biti vrlo dobro u Melbourneu. Želim još jedan naslov, rekao je Roger Federer, drugi nositelj, ali prvi favorit ovogodišnjeg izdanja.

Branitelj naslova želi se što prije vratiti na prvo mjesto svjetske ATP ljestvice.

- To je sigurno jedan od ciljeva ove sezone - rekao je švicarski tenisač, koji je osvojio 16 Grand Slam naslova.

Rafael Nadal, bivši pobjednik (2009), Andy Murray i Novak Đoković u krugu su favorita, a kod djevojaka su to Venus Williams, Justine Henin i Kim Clijsters.

Ivan Ljubičić prvi put s Luczakom

Ivan Ljubičić, bivši treći tenisač svijeta, igrat će u prvom kolu protiv domaćeg tenisača Petera Luczaka. Bit će im to prvi službeni meč na Touru.

Div se vratio nakon operacije

Ivo Karlović igrat će u prvom kolu protiv hrvatskog tenisača Ivana Dodiga. Div se prije dva tjedna vratio na Tour nakon operacije.

Ivan Dodig je oduševio u 2010.

Prošle godine izborio je drugo kolo iz kvalifikacija, a tamo želi i ove sezone. Novi tenisač u Top 100 imat će težak zadatak protiv Ive Karlovića.

Karolina Šprem ‘lovi’ Afrikanku

Chanelle Scheepers, 26-godišnja tenisačica iz Južne Afrike, protivnica je Karolini Šprem u prvom kolu glavnog turnira Australian Opena.

Cirstea je ispit 
za Mirjanu Lučić

Sorana Cirstea, prošlogodišnja četvrtfinalistica Roland Garrosa, bit će izazov za sve bolju Mirjanu Lučić, koja se vratila među 100 najboljih.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante

Marca: Modriću na osobnoj piše 38 godina, ali on je vječan. Taj je potez zapalio fitilj u Madridu
NEUNIŠTIVI LUKA

Marca: Modriću na osobnoj piše 38 godina, ali on je vječan. Taj je potez zapalio fitilj u Madridu

Sad se malotko ili nitko neće sjediti njegova trka i krađe lopte Musiali na rubu šesnaesterca kad je bio jedan na jedan protiv Lunina, piše izvjestitelj Marce za Real i hvali hrvatskog velemajstora
Predsjednik Hajduka snimljen na sastanku s Andyjem Barom. Tri igrača bila pod povećalom
OTKRIVAMO DETALJE

Predsjednik Hajduka snimljen na sastanku s Andyjem Barom. Tri igrača bila pod povećalom

Ivan Bilić i Andy Bara sastali su se u jednom zagrebačkom hotelu, a menadžer nam je otkrio: "Nemamo razloga skrivati se, a Brekalo je igrač Fiorentine i sva je odluka na Talijanima'