Sport

Komentari 41

Čilić imao 2-0 u setovima protiv drugog na svijetu pa prosuo sve

Čilić imao 2-0 u setovima protiv drugog na svijetu pa prosuo sve

Čilić je u posljednja tri seta imao čak šest dvostrukih pogrešaka i samo četiri as-servisa, dok je ruski tenisač Daniil Medvjedev imao deset asova te je trećem setu tri puta uzeo Marinov servis

Hrvatski tenisač Marin Čilić (32) oprostio se od Wimbledona porazom u 3. kolu od drugoga igrača svijeta Rusa Daniila Medvjedeva s 7-6 (3), 6-3, 3-6, 3-6, 2-6 za tri sata igre i 42 minute igre.

POGLEDAJTE VIDEO:

Čilić (ATP-37.) je protiv drugoga igrača svijeta vodio s 2-0 u setovima, ali potom nije izdržao i glatko je izgubio preostala tri seta. U ta zadnja tri seta Čilić je imao samo četiri as-servisa i čak šest dvostrukih pogrešaka, a Rus deset asova i nijednu dvostruku pogrešku. Ukupno je u meču Marin napravio 11 aseva i 10 dvostrukih pogrešaka.

U prvom setu Čilić je napravio "break" za 4-2, potom odmah izgubio svoj servis, pa u osmoj igri propustio dvije lopte za obrat. U "tie-breaku" je Marin bio dominantan i s 7-3 osvaja prvi set.

U drugom setu je Čilić podigao svoju igru, dvaput je Medvjedevu uzimao početni udarac, a na svoj servis nije dao nijedu priiku.

U trećem setu je dominirao Medvjedev, čak triput je uzimao Marinov servis, iskoristivši samo 49 posto ubačaja prvog servisa hrvatskog igrača.

Rus je u drugom gemu napravio "break" koji mu je donio i četvrti set, a u petom setu se Marinova igra posve raspala, Medvjedev je poveo s 5-0 i prošao u osminu finala.

Bio je ovo njihov drugi međusobni sraz i drugi Čilićev poraz.

Najčitaniji članci