Obavijesti

Sport

Komentari 34

Čilić je furiozno krenuo pa stao, Auger u četvrtfinalu Australije

Čilić je furiozno krenuo pa stao, Auger u četvrtfinalu Australije
9

Nakon sjajnog izdanja protiv Andreja Rubljova, drugi član Top 10 Felix Auger Aliassime izbacio je hrvatskog tenisača iz četvrtog kola Melbournea nakon tri sata i 35 minuta igre

VIDEO

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić (33) nije se uspio plasirati u četvrtfinale prvog Grand Slama sezone. Kanađanin Felix Auger Aliassime(21), deveti na svijetu, izbacio ga je u četiri seta nakon tri sata i 35 minute igre 2-6, 7-6 (9-7), 6-2, 7-6 (7-4).

Pokretanje videa...

Marin Čilić i sin Baldo 00:27

Marin je sjajno ušao u meč i nastavio gdje je stao u okršaju s Rusom Andrejem Rubljovim, ali nakon toga mlada teniska zvijezda počela je loviti ritam i izjednačila kroz dramatičan tie-break gdje je Marin imao set-loptu na protivnikovu servisu za 2-0 u setovima.

Australian Open

Čilić je u trećem setu potonuo i na startu izgubio servis, kasnije još jednom, ali nije ga to obeshrabrilo da pokuša izboriti peti set. I doista, bio je blizu, spašavao break lopte, ali Auger Aliassime nije mu poklonio ništa.

Odservirao je za 7-4 i prvi ulazak među osam u Melbourneu. Prva mu je to pobjeda u četvrtom meču protiv Čilića, a polufinale će tražiti preko drugog tenisača svijeta, Rusa Danila Medvjedeva, koji je teže od očekivanog izbacio Amerikanca Maximea Cressyja, 70. na ATP ljestvici, 6-2, 7-6(4), 6-7(4), 7-5 nakon tri i pol sata igre.

Australian Open

Marin je zapeo u osmini finala treći put u posljednje četiri sezone. Igrao je finale 2018. i polufinale 2010. Na novoj ATP ljestvici napredovat će jednu poziciju, na 26. mjesto, a iz Australije odlazi bogatiji za 328.000 australskih dolara, odnosno oko 207.000 eura.

Martić i Rogers u četvrtfinalu parova

Petra Martić i njena partnerica Amerikanka Shelby Rogers izborile su četvrtfinale ženskih parova na Australian Openu nakon što su u ponedjeljak u 3. kolu pobijedile pete nositeljice Čileanku Alexu Guarachi i Amerikanku Nicole Melichar-Martinez sa 6-2, 7-6 (2) u meču koji je trajao sat i 35 minuta.

Martić i Rogers odlično su započele susret i već u prvom gemu došle su do tri vezane break lopte, a treću su i iskoristile. No, već u sljedećem gemu morale su spašavati svoj servis i uspjele su iako su njihove protivnice imale dvije break lopte.

Do drugog breaka u prvom setu hrvatsko-američki par dolazi u petom gemu i vodstva 4-1 i do kraja seta nisu više dopustile da Guarachi i Melichar-Martinez ugroze njihov servis.

REUTERS 11-08-2021 01:35 #1

U drugom setu ponovno su Martić i Rogers prve došle do prilike za break, u trećem gemu imale su tri lopte za obrat, ali čileansko-američki par se izvukao, a potom su u sljedećem gemu one imale priliku oduzeti servis. Ipak, Martić i Rogers uspje su spasiti dvije break lopte. Hrvatica i Amerikanka još su jednom spasile dvije break lopte u šestom gemu, a onda su kod 5-5 napravile break i došle priliku da na svoj servis dobiju meč. Tada su odigrale najlošije i izgubile su gem bez osvojenog poena i rezultat je bio 6-6, pa je odlučivao tie-break.

U 13. igri Martić i Rogers su nakon 2-2 nanizale pet poena i izborile prolazak u četvrtfinale.

U četvrtfinalu ih očekuju druge nositeljice Japanke Shuko Aoyama i Ena Shibahara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica