Obavijesti

Sport

Komentari 25

Čilić morao mijenjati natopljene hlačice, a sada - Dominic Thiem!

Čilić morao mijenjati natopljene hlačice, a sada - Dominic Thiem!

Ponovno je Međugorac bio u situaciji u kojoj je trebalo dobro zapeti, što i jest sredinom trećeg seta kod 2-4 nakon što je dobio prvi set, a pet centimetara niži Slovak (193 cm) drugi. Otprilike sat i pol kasnije (6-3, 1-6, 7-6 (2), 7-5) pridružio se Petri Martić, Donni Vekić i Borni Ćoriću u trećem kolu

VIDEO

Nije Marin Čilić ovaj put izbio toliko energije iz sebe, a živaca iz svojih navijača kao prije dva dana kada je protiv Denisa Kudle osmi put u karijeri dobio meč u kojem je gubio 0-2 u setovima, ali nije baš ni da je Norberta Gombosa, 104. igrača svjetske ljestvice, prošao bez uvijek negdje oko njega prisutnih crnih rupa koje samo čekaju da im upadne.

POGLEDAJTE VIDEO: Čilić vježba, a sin Baldo nadgleda

Pokretanje videa...

Marin Čilić vježba sa sinom Baldom 00:40

Ponovno je Međugorac bio u situaciji u kojoj je trebalo dobro zapeti, oznojiti se još malo više (morao promijeniti čak i natopljene hlačice), što i jest sredinom trećeg seta kod 2-4 nakon što je dobio prvi set, a pet centimetara niži Slovak (193 cm) drugi. Otprilike sat i pol kasnije (6-3, 1-6, 7-6 (2), 7-5) pridružio se Petri Martić, Donni Vekić i Borni Ćoriću u trećem kolu. Jako dobar US Open za Hrvate dosad, da ne ureknemo.

Što se dogodilo Čiliću kada je na početku druge dionice propustio break-loptu, pa izgubio sedam gemova zaredom, opet nije tako lako pronicljivo, osim što se može ponoviti da nije prvi put. Gombos, koji je s 30 godina u prvom kolu protiv Albota došao do prve Grand Slam pobjede u karijeri i koji je samo i po tom podatku miljama daleko od Čilićeve igračke klase, vozio je terenom 7 za Čilića prebrzo poput bolida Formule 1, ne osvrćući se previše na probleme svog protivnika, sve dok se Čilić nije zbrojio i krenuo ga sustizati, a potom kroz uvjerljivo odigrani tie-break i prestići.

Nije psihički jak? Pa Čilić ima najviše pobjeda u petom setu!
Nije psihički jak? Pa Čilić ima najviše pobjeda u petom setu!

Znajući da je Slovak u karijeri odigrao tek tri meča u pet setova, što mu je preostao jedini put do pobjede, a dobio jedan, naprema Čilićevih 33-17, od preksinoć rekordnih od svih aktivnih igrača s Rogerom Federerom (jedna pobjeda predajom), nije da smo postali posve bezbrižni oko krajnjeg ishoda, ali... Marin je to mogao izgubiti jedino da ga netko natjera na predaju. Što nije napravio nijednom u karijeri. Iako, peti je set pokucao na teren 7 kada je Gombos izborio dvije set-lopte, ali nijednu nije ni vratio u teren. Što slijedi? Čilićev break i egzekucija i jedan poduži "careeeee".

Dokud se popela Čilićeva igra, testirat će treći igrač svijeta Dominic Thiem. Austrijanac se naigrao na ekshibicijama kao nitko, ali dolazak sa zemlje na nikad brži US Open nije mu odmah legao. U Cincinnatiju s njim pod obrisao Filip Krajinović izgubivši tri gema, a nije se Thiem razigrao posve ni protiv Španjolca Munara u prvom kolu koji mu je skratio put predavši nakon drugog seta. Protiv Sumita Nagala proslavio je 27. rođendan rezultatski i igrački već uvjerljivije (6-3, 6-3, 6-2), plavokosog Indijca koji je postao prvi tenisač u drugom kolu US Opena nakon sedam godina iz zemlje s milijardu i pol stanovnika. Thiem ima već jedan plus uoči meča u subotu, dobio je oba dosadašnja meča s Čilićem u Brisbaneu 2016. i prošle godine u Montrealu. Marinov plus? Vrlo vjerojatno, logika nalaže, dolazi na Arthur Ashe, a tu su uvjeti koje najviše voli.

US Open, drugo kolo:

Marin Čilić (Hrvatska) - Norbert Gombos (Slovačka) 6-3, 1-6, 7-6 (2), 7-5

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Danci nanijeli Hrvatskoj najteži poraz u povijesti reprezentacije!
KAKVA ŠAMARČINA

Danci nanijeli Hrvatskoj najteži poraz u povijesti reprezentacije!

Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je 37-22 od svjetskog prvaka Danske u posljednjem nastupu na prijateljskom turniru u Oslu. U prvom poluvremenu zabila je samo šest golova i pošteno se izblamirala

Istra - Hajduk 1-1: Perišić zabio prvijenac, ali nije bilo dovoljno za slavlje! 'Bili' su došli do boda
DOČEKAO GOL

Istra - Hajduk 1-1: Perišić zabio prvijenac, ali nije bilo dovoljno za slavlje! 'Bili' su došli do boda

Prvi je put hrvatski reprezentativac krenuo od prve minute otkad nosi dres Hajduka, a okrunio je to prekrasnim golom. No, bilo je to samo za bod jer je Istru krasno na početku u vodstvo doveo Lawal
Pogledajte spektakularan prvi gol Ivana Perišića za Hajduk! Uopće ga nije htio slaviti!?
DOBRODOŠAO U HNL

Pogledajte spektakularan prvi gol Ivana Perišića za Hajduk! Uopće ga nije htio slaviti!?

Napokon je dočekao i to. Ivan Perišić odapeo je ljevicom s 12-13 metara iz voleja i pogodio suprotnu malu mrežicu za oduševljenje Aldo Drosine. Uopće nije slavio gol!