Obavijesti

Sport

Komentari 1

Čilić na Baghdatisa: Cipranin i sam priznaje da ima problema

Čilić na Baghdatisa: Cipranin i sam priznaje da ima problema
1

Baghdatis na ovaj turnir ulazi bez pobjede na ATP turnirima od kraja veljače. Marin je u uzlaznoj putanji i sigurno nije dobar ždrijeb za Cipranina. Meč počinje u 13.45 h

VIDEO

Uvijek treba uzeti s dozom opreza kada igrač nakon svojih poraza bude zadovoljan i ima optimizam. Samopouzdanje je gadna stvar, posebno u ovom sportu, a Baghdatis to saznaje na teži način. Nakon što je u Parizu pružio dobar otpor Paireu, te propustio Gulbisa u Halleu, pričao je o tome kako je samopouzdanje netaknuto, kako odlično radi i kako je njegov trener Krajan odličan. Uslijedio je debakl protiv Berlocqa i razotkrivanje istine. Cipranin nije dobio meč na ATP razini od Rotterdama krajem veljače, a njegov očajni servis je najbolji indikator posrnulog samopouzdanja.

- Prolazim kroz teške trenutke. Razmišljam vrlo negativno na terenu. Meč protiv Berlocqa je bio očajan. Tek nakon druge pauze zbog kiše sam počeo igrati i boriti se. Na treninzima igram tako dobro i želim biti savršen na terenu. Stavljam preveliki pritisak na sebe. Moram se boriti i dobiti nekoliko mečeva, te se koncentrirati na to, a ne na savršenost - kazao je Cipranin.

Treba vidjeti hoće li promjena priče i načina razmišljanja doprinijeti boljim rezultatima, ali ždrijeb za prvo kolo nije bio dobar. Čilić je u uzlaznoj putanji, te se jedina prednost za Baghdatisa čini Krajanovo poznavanje Čilića.

Nakon što nastup u Roland Garrosu nije donio neki pomak u igri i rezultatima kod Čilića, dolazak na travu je donio pomak. Iako nije uspio obraniti naslov u Queensu, odigrao je jako dobar turnir, te pobijedio neke jako dobre igrače.

- Igrao sam prilično dobro prošli tjedan, te sam pobijedio prilično dobre igrače na travi poput Hewitta, Berdycha i Lopeza. Rekao bih da sam igrao na dobroj razini tenisa - kazao je Čilić.

Protiv Murraya je odigrao još jedan dobar meč, ali je Škot bio bolji kada je to bilo potrebno, te je međusobni omjer sada 9-1 za Murraya. Nakon Queensa Ćilić je odigrao Boodles egzhibiciju gdje je ostao neporažen, iako taj turnir nema nikakvo natjecateljsko značenje, već je koristan za završno uštimavanje i osjećaj pred Wimbledon.

Ovaj Wimbledon će biti prvi u njegovoj karijeri na kojem ga neće voditi Brett. U ovom trenutku nema trenera, ali ima savjetnika Gorana Ivaniševića. Dogovor je da taj odnos potraje za vrijeme Wimbledona, a nakon turnira će se odlučivati o dugoročnoj trenerskoj opciji. Za razliku od te situacije, situacija s novim menadžerom je prilično čista. Čilić je potpisao ugovor s Belgijancem Stavauxom, koji je u prošlosti surađivao s Henin, Darcisom, Andujarom i Vliiegenom između ostalog.

- Vincent i ja se poznajemo već godinama. Bit će mi osobni savjetnik i odgovoran za strukturu koju ćemo postaviti. Vrlo sam zadovoljan što ćemo surađivati, jer znam da je radio s mnogo igrača i zna što je potrebno da bi se došlo na vrh, a to je, jasno, jedna od najvažnijih stvari za najbolje igrače svijeta. Stvorit ću oko sebe profesionalnu ekipu i od svakoga tko će biti uključen pokušati dobiti najbolje za svaki segment. Moj cilj je da budem među pet vodećih igrača i osvojim Grand Slam turnir - izjavio je Čilić.

Ovakav rječnik je novost kod Čilića, koji je poznat po svom mirnom karakteru. Baghdatis je neugodan ždrijeb za prvo kolo, no sve u ovom trenutku upućuje na Čilića kao pobjednika.

Wimbledon, 1. kolo:

Čilić - Baghdatis (13.45)

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku