Obavijesti

Sport

Komentari 5

Čilić u drugom kolu Mastersa!

Čilić u drugom kolu Mastersa!

Nakon dva sata i 13 minuta borbe svladao je Alberta Ramos-Vinolasa u tri seta. Bila je to peta Čilićeva pobjeda u osam međusobnih susreta, a u drugom kolu ga čela Casper Ruud

VIDEO

Marin Čilić (ATP - 38.) će igrati u drugom kolu turnira Masters 1000 serije u Torontu, gdje je nakon dva sata i 13 minuta borbe u dvoboju prvog kola svladao španjolskog tenisača Alberta Ramos-Vinolasa (ATP - 48.) sa 6-2, 4-6, 6-3.

Bila je to peta Čilićeva pobjeda nad 33-godišnjim ljevorukim Španjolcem u njihovom osmom međusobnom dvoboju. Jedinog hrvatskog predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji kanadskog Masters 1000 turnira u drugom kolu čeka Norvežanin Casper Ruud (ATP - 12.) koji je kao šesti nositelj bio slobodan u prvom kolu.

Marin je puno bolje otvorio meč i već u četvrtom gemu iskoristio prvu priliku za 'break'. U sljedećem gemu je spasio jedinu 'break-loptu' Španjolca u prvom setu, a tu je dionicu meča zaključio još jednim oduzetim servisom nakon 33 minute igre, kad je Ramos-Vinolas na set-loptu napravio dvostruku pogrešku.

Tennis: National Bank Open

U drugom setu je Čilićev postotak pogođenih prvih servisa počeo opadati, zbog čega mu je počela patiti i igra u koju su se uvukle neprosiljene pogreške. Zato je Ramos-Vinolas u petom gemu stigao do prvog 'breaka' u meču, ali ga nije uspio i potvrditi, jer je Čilić već u sljedećem izjednačio na 3-3. No, hrvatski tenisač je novim izgubljenim servisom ponovno dao prednost Španjolcu koji ju je ovoga puta zadržao, iako je u osmom gemu morao spašavati 15-40. Nakon 57 minuta igre u drugoj dionici Ramos-Vinolas je odveo meč u treći set.

Prvu, pokazalo se i posljednju prijetnju na svom servisu, Čilić je otklonio u trećem gemu, kad je na 'break-loptu' dobro isplanirao izlazak na mrežu i sigurno odigrao volej. U sljedećem gemu je Čilić došao do 'breaka', poveo 3-1 i bez većih poteškoća zadržao prednost do konačnih 6-3 u trećem setu.

Marin je u ovom dvoboju odservirao 12 asova, napravio četiri dvostruke pogreške i ima 74% iskorištenosti prvog servisa. No, ključnu je razliku napravio osvojivši 59% poena nakon drugog servisa i spasivši pet od sedam prilika za 'break' koje je imao Ramos-Vinolas, dok je Španjolac četiri puta izgubio servis.

Čilićev sljedeći suparnik je 22-godišnji Norvežanin Casper Ruud protiv kojeg je hrvatski tenisač igrao jednom i izgubio. Bilo je to prošle godine na rimskom Mastersu i na Notvežaninovoj omiljenoj zemljanoj podlozi. Ruud je u Toronto stigao s nizom od tri osvojena turnira na europskoj zemlji, a pobjedničke pehare je podizao u Bastadu, Gstaadu i Kitzbuehelu. Ovo će mu biti prvi nastup na kanadskom Mastersu.

Toronto je prema tradiciji bio domaćin kanadskog Mastersa u parnim godinama, ali je zbog prošlogodišnjeg otkazivanja izazvanog pandemijom Covida-19 prebačen u neparne godine. Ista se zamjena dogodila sa turnirom tenisačica, kojemu je u ovom tjednu domaćin Montreal.

Uz Čilića koji je jedini hrvatski predstavnik u pojedinačnoj konkurenciji, u Torontu su još trojica hrvatskih osvajača olimpijskih odličja iz Tokija. Najbolji par svijeta, Nikola Mektić i Mate Pavić, slobodan je u prvom kolu, a u drugom čeka pobjednike meča Dimitrov / Pospisil - Evans / N. Skupski.

Ivan Dodig će s novim partnerom Indijcem Rohanom Bopannom u prvom kolu igrati protiv Talijana Fabija Fogninija i Lorenza Sonega koji je u dvoboju prvog kola pojedinačne konkurencije poražen od Francuza Ugoa Humberta sa 6-3, 6-4.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.