Obavijesti

Sport

Komentari 30

Ciprani pokreću istagu: Susret s Hrvatskom je bio namješten?

Ciparski mediji sumnjaju na regularnost utakmice 1. kola kvalifikacija za EP između Hrvatske i Cipra 18.kolovoza. Sporan je velik broj uplata na više od 50 koševa

VIDEO

Poznati košarkaški portal TalkBasket.net u četvrtak donose intrigantne informacije ciparskih medija, koji iz pouzdanih izvora sumnjaju u namještanje kvalifikacijske utakmice za Eurobasket između Hrvatske i Cipra.

Utakmica 1. kola igrana 18. kolovoza u Makarskoj postala je sporna nakon što su ciparski mediji dobili informacije da su veliki iznosi uplaćivani na pobjedu Hrvatske s više od 50 koševa razlike. Dakako, Hrvatska je pobijedila s više od 50 koševa, točnije 93-38, iako je jasno da između dvije reprezentacije postoji velika razlika u kvaliteti. No Ciprani sumnjaju u 'nagli uzlet' Hrvatske u posljednjoj četvrtini jer su dotad vodili 'samo' 30 razlike. 

U posljednjoj fazi igre napravili su seriju 28-3 te došli do konačnog rezultata od +55. Dakako, (ne)kvaliteta Ciprana došla je do izražaja i u drugoj utakmici kad su također teško poraženi, ali ovoga puta sa 'samo' 49 koševa razlike, kako piše TalkBasket.net.

Koliko su sumnje jake govori i velika mogućnost da će Ciparski košarkaši savez pokrenuti istragu kako bi istražio slučaj.

Kapetan ciparske reprezentacije Panagiotis Trisokkas odbacio je nagađanja da su košarkaši namjestili rezultat, ali nije isključio klađenja vezana za utakmicu.

- Želim raščistiti da se nijedan reprezentativac nije kladio na prvu utakmicu. To mora biti jasno. No ne možemo ignorirati činjenicu da se na utakmice ciparske reprezentacije kladilo. To ne mogu poreći.

Hrvatski košarkaški savez neugodno se iznenadio kad je čuo za ove sumnje.

- Nikad čuo! Pa i tamo smo ih dobili uvjerljivo, sa 49 razlike. Bio sam na utakmici u Makarskoj, no iskreno, ne znam kako ti igrači inače igraju da bih mogao procijeniti jesu li nama puštali - rekao je tajnik HKS-a Željko Drakšić za Večernji list.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 30

VIDEO

Željko Sopić odlazi, a Mišković je već našao novog trenera?!
TRENERSKE PROMJENE U HNL-U

Željko Sopić odlazi, a Mišković je već našao novog trenera?!

Paolo Tramezzani dobio je bolju ponudu i vrlo vjerojatno napušta Istru 1961. Damir Mišković, pak, u Rijeci želi vidjeti trenutačno najdugovječnijeg trenera u HNL-u, čovjeka koji je zanimljiv i HNS-u

Koji su klubovi iz HNL-a čestitali Dinamu na dvostrukoj kruni?
DOMAĆA KONKURENCIJA

Koji su klubovi iz HNL-a čestitali Dinamu na dvostrukoj kruni?

Predsjednik HNS-a i neki klubovi iz HNL-a čestitali su Dinamu na osvajanju trofeja, dok drugi još uvijek šute. Do kraja prvenstva igra se još jedno kolo
On je favorit za idućeg trenera Rijeke: Igrao je s Bobanom, a dijabetes mu prekinuo karijeru
ODGOJIO BROJNE 'VATRENE'

On je favorit za idućeg trenera Rijeke: Igrao je s Bobanom, a dijabetes mu prekinuo karijeru

Kod kuće u frižideru držim injekciju inzulina za opasne situacije. Rekao sam ženi da me slobodno pikne gdje god. Triput sam padao u hipoglikemijsku komu, otkrio nam je svojevremeno Silvijo Čabraja