Obavijesti

Sport

Komentari 16

Cirkus 'šampionskog' Intera: Perja na iglama, Lukaku odlazi! Novi trener prijetio otkazom

Cirkus 'šampionskog' Intera: Perja na iglama, Lukaku odlazi! Novi trener prijetio otkazom

Klub je već napustio Hakimi, koji je potpisao za PSG. Hakan Calhanoglu se ozlijedio dok ESPN tvrdi: otići će i Lautaro Martinez. Tottenham nudi nešto više od 70 milijuna eura za sjajnog Argentinca

VIDEO

Milanski Inter prekinuo je devetogodišnju dominaciju Juventusa i konačno talijanskom prvenstvu donio nešto više uzbuđenja. Antonio Conte odradio je čudesnu sezonu i sasvim zasluženo donio scudetto u Milano pa nakon cijelog jednog desetljeća Interove trofejne apstinencije - dao petama vjetra.

POGLEDAJTE VIDEO: Lukaku na haklu

Pokretanje videa...

00:06

Kao i onda u Chelseaju, karizmatični Conte znao je što se sprema, naslutio u kakav bezdan će 'nerazzurri' upasti pa brže-bolje odjurio s naslovom u vitrinama. Financijske nedaće pogodile su talijanskog velikana zbog čega sada prodaje koga stigne, reže plaće igračima, dovodi jeftinija rješenja i stvara animozitet među svojim navijačima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I premda je Inter u pripremnoj utakmici slavio protiv Parme 2-0, a Marcelo Brozović zabio gol, daleko je sve od idealnog.

Na Conteovo mjesto stigao je Simone Inzaghi, koji je posljednjih sezona izgradio prilično dobru priču u Laziju. Uspostavio je pa izbrusio sasvim finu igru s trojicom u posljednjoj liniji i s Lazijem radio dobre stvari. Navijači Intera odmah su primijetili da će formaciju prenijeti i na Giuseppe Meazzu. Uz tadašnji igrački kadar to bi bio mačji kašalj, po riječima mnogih, "Inter koji bi se usudio napasti i Ligu prvaka".

Serie A - Juventus v Lazio

No, onda je uslijedio udarac za udarcem. Točnije, prvi je stigao kada se Christian Eriksen srušio na utakmici Europskog prvenstva između Danske i Finske. Znalo se da su šanse da ponovno zaigra gotovo nikakve pa je klub reagirao i kao zamjenu doveo Hakana Calhanoglua iz gradskog rivala Milana.

Bljeđa verzija sjajnog Eriksena se, evo baš tijekom subote 8. kolovoza, ozlijedio, javljaju tamošnji mediji. Iz kluba kažu da je ozljeda lakše prirode i da neće igrati neke prijateljske utakmice predostrožnosti radi.

Nakon tragičnog događaja s Eriksenom uslijedio je novi šok - Achraf Hakimi, uz Lukakua najveća zvijezda prošle sezone, napustio je klub i potpisao za PSG. To se očekivalo i 'crno-plava' legija navijača bila je spremna. No, nikako nije i neće moći prihvatiti igrarije Suning grupe posljednjih dana.

Serie A - AS Roma v Inter Milan

Iako je govorio da će ostati, Romelu Lukaku je pred transferom u Chelsea i čini se da će na račun aktualnog talijanskog prvaka sjesti 115 milijuna eura. Lukakua teško tko može zamijeniti, Serie A sjela mu je, vrlo vjerojatno, bolje nego ijedna druga liga do sada, no stare rane još uvijek bole pa se vraća u klub iz kojeg ga je Jose Mourinho potjerao 2013. godine kako bi popravio dojam i umirio vlastite nemire.

Kao zamjena bi trebao stići Duvan Zapata iz Atalante za otprilike 40 milijuna eura iako pojedini mediji navode kako mu Interov projekt i nije preuvjerljiv te da bi rađe ostao tu gdje jest. Edin Džeko je već gotova stvar, stići će iz Rome za pet milijuna eura.

Genoa v Atalanta - Serie A - Stadio Luigi Ferraris

Uzevši u obzir doprinos klubu i kvalitetu pojedinaca, a onda i njihovih zamjena, navijači Intera imaju malo razloga za radost. Pogotovo jer ESPN navodi kako iz više pouzdanih izvora saznaje da je Tottenham krenuo u potpunu ofenzivu na Lautara Martineza i nudi nešto više od 70 milijuna eura. Igrača, koji je bio od ključne važnosti prošle sezone i čiji izostanak, moramo biti realni, Edin Džeko nikako ne može popuniti.

U cijeloj priči je i naš Ivan Perišić, koji je još uvijek 'na iglama'. Hrvatskom reprezentativcu još nije jasno hoće li ostati u klubu, neće, hoće li na novu posudbu, koliku bi ulogu uopće mogao imati ove sezone i, na koncu konca, isplati li se čekati ponudu. Inter mu zbog nepovoljne financijske situacije želi srezati primanja pa bi Perja mogao otići besplatno 2022. godine kada mu ugovor istekne.

Serie A - Spezia v Inter Milan

Tu se prema nekim pisanjima uključio i Bayern, koji bi mogao iskoristiti situaciju pa ga vratiti u svoje redove. Perja je u dresu bavarskog diva imao prilično dobre predstave u ulozi igrača s klupe i, čini se, kako ni sada ne bi imao ništa protiv ponoviti isto.

Talijanske tiskovine prije nekoliko dana pisale su o velikom nezadovoljstvu Simonea Inzaghija jer su ga kineski vlasnici praktički nasamarili. Stigao je u jednu skupinu igrača, nadolazeću sezonu igrat će s bitno izmijenjenom. Slabijom.

Prema svemu sudeći, teški mjeseci čekaju sve interiste.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova