Obavijesti

Sport

Komentari 23

Ćiro: Moj Zlatko će ih srediti! A Rakitića treba hitno vratiti

Ćiro: Moj Zlatko će ih srediti! A Rakitića treba hitno vratiti
1

Hrvatsku su Slovaci pobijedili u svojoj prvoj utakmici, ali i u pripremama 'vatrenih' za SP 1998. "Ja ih nisam pobijedio, ali će ih moj Zlatko razvaliti", smatra Ćiro Blažević

Ono što je Hrvatskoj utakmica protiv SAD-a, u listopadu 1990., to je Slovačkoj utakmica protiv Hrvatske u travnju 1994. Prva domaća utakmica pod imenom Slovačka. Nakon nezavisnosti Slovaci su za prvog protivnika odabrali Hrvatsku. Izbornik Ćiro Blažević vodio je momčad iz HNL-a, Rapaića, Soldu, Ladića, Mladenovića, Cvitanovića, Koznikua... Izgubili smo 4-1. 

Nakon toga, Ćiro je Slovake izabrao i za provjeru uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo 1998. u Francuskoj. Noge su bile teške, Hrvatska je odigrala razočaravajuće i izgubila 2-1! Bio je to šok u Hrvatskoj. Reprezentacija koja u Francusku ide po velike stvari pada od 'nekakve' Slovačke.

Pokretanje videa ...

'Dalić mora ozbiljno razgovarati s Rakitićem'

- Nije bilo ugodno čitati novine i slušati komentare nakon te utakmice. Počelo se raspravljati da nemamo što tražiti u Francuskoj, da smo izgubili unaprijed, da nećemo proći skupinu.. Ja to nisam shvatio dramatično, već sam tada rekao da sam tek nakon te utakmice uvjeren da ćemo igrati najmanje polufinale. Bilo mi je žao publike, bilo je 8000 ljudi na stadionu. Sjećam se da je susret prekinuo pas, utrčao je na teren, pa smo ga lovili. Nikako ga nismo mogli uloviti - prisjeća se Ćiro

Hrvatskoj se tada ozlijedio Alen Bokšić i morali smo na SP bez jednog od najboljih napadača u povijesti Hrvatske. Zlatko Dalić u Slovačku mora bez ozlijeđenih Kovačića i Kramarića, te Ivana Rakitića. Potonji je, kako smo čuli, vrlo blizu oproštaju od reprezentacije. 

- Jako mi je žao zbog Rakitića, mora se sjesti i razgovarati s Ivanom. Zapravo, mora se sve učiniti da se Ivan vrati u reprezentaciju. Dalić treba napraviti ozbiljan razgovor. Ivan je odličan igrač i vrlo plemenit čovjek. On je prijeko potreban ovoj momčadi - smatra Ćiro.

'Asanović mi je rekao da smo bolji'

Umjesto njega, u ozbiljnim planovima za prvih 11 su Nikola Vlašić i Josip Brekalo. 

- Siguran sam da ćemo unatoč silnim problemima pobijediti Slovačku. Ovi mladi lavovi o kojima govorite i koje će Dalić koristiti su puni energije, jedva čekaju početak. Izgarat će na terenu. 

Kad već niste vi, može li vaš učenik srušiti Slovačku i tako se revanširati.

- Može i mora. Aljoša Asanović ima odličan uvid u Slovačku i ako mi je on rekao da smo puno bolji, onda za mene nema dileme - pobijediti ćemo ih. I to na veličanstven način. Kad već nisam ja, moj Zlatko će ih srediti.