Obavijesti

Sport

Komentari 5

City bez Mancinija igra protiv Readinga u susretu za prestiž

City bez Mancinija igra protiv Readinga u susretu za prestiž
1

Talijan nije uspio ostvariti niti jedan glavni cilj koji je klub imao ove sezone, osim što je izborio Ligu prvaka. Dobio je otkaz. Ni Cityju ni Readingu ovaj ogled nije važan...

VIDEO

Dok se u drugoj večerašnjoj utakmici itekako ima za što igrati, u ovoj baš i nema. Tamo se Arsenal i Wigan bore za "goli život", Topnici za Ligu prvaka, Wigan za ostanak u ligi. Reading i Manchester City nemaju nikakav viši motiv, osim utakmice za prestiž ili za dodatnu psihološku stabilnost.

Reading želi završiti sezonu s uspjesima, kako bi s tim momentumom krenuli u novu sezonu Championshipa. Svi u klubu su motivirani da se dokažu menadžeru Adkinsu jer će na kraju ove sezone biti dodatna selekcija igrača, onih koji ostaju i onih koji odlaze. Protivnik koji im dolazi nije po mjeri, ali Wigan je pokazao da se "može protiv njih", tako da nema straha. Ako Reading uspije doći do pobjede večeras, bilo bi to drugi put ove sezone kako su uspjeli povezati dvije pobjede za redom.

- Momentum u momčadi je od velike važnosti. Pobjeda nad Fulhamom napunila nas je samopouzdanjem i protiv Cityja želimo nastaviti taj niz. Znamo da možemo pobjeđivati u Premijer ligi i s tom idejom želimo slaviti u preostale dvije utakmice, to bi bio sjajan uvodu u pred sezonu - izjavio je prvi vratar Readinga Alex McCarthy.

Što se ozljeda tiče, kod Readinga neće biti veznjaka Kebea, kao niti napadača Robertsa koji je duže vremena ozlijeđen. Akpan i rezervni (jedno vrijeme prvi) vratar Federici mogli bi se oporaviti do večeras.

Kako smo i najavljivali, tako se i dogodilo. Porazom protiv Wigana u finalu ovogodišnjeg FA kupa, Manchester City je ostao bez menadžera. Roberto Mancini dobio je otkaz od poslodavca Khaldoona Al Mubaraka koji se zahvalio Talijanu na svemu što je ovaj učinio za klub i kako je postigao ono što je obećao, ali ne i ove sezone kad je jedina pozitivna stvar to što su izborili Ligu prvaka za sljedeću sezonu. 

- Robertovi rekordi i trofeji govore sami za sebe. S njima je osigurao ljubav igrača i navijača. Donio je ono što je i obećao na početku, uspjeh i nekoliko trofeja - riječi su vlasnika Al Mubaraka.

U službenoj izjavi kluba s Etihada stoji ovako priopćenje za javnost i medije: 

- Nije uspio postići niti jedan cilj koji je klub imao ove sezone, osim što je izborio Ligu prvaka nagodinu.

Mancini je prošlost, neki igrači mogli bi odahnuti, dok je većini žao jer su se vezali uz njega. Momčad bi do kraja sezone trebao voditi Brian Kidd, a David Platt će i dalje asistirati u klubu. Platt je rekao kako žele odraditi profesionalno posljednje utakmice i uzeti što više bodova.

- Imamo još dvije utakmice pred sobom i moramo reagirati pozitivno. Dužnost prema navijačima i klubu nalaže nam da osvojimo tih šest bodova, jer svima koji vole ovaj klub puno dugujemo - zaključio je legendarni engleski veznjak David Platt.

I dok je njegov veliki rival Ferguson otišao kao najveći i kao pobjednik, Mancini odlazi pokunjene glave iz kluba koji priznaje samo trofeje i ništa više. Za danas će biti bez glavnog trenera, te beka Zabalete kao i mladog Sinclairea.

Tekst preuzet s dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani