Obavijesti

Sport

Komentari 326

City u infarktnoj završnici uzeo naslov koji je čekao 44 godine

City u infarktnoj završnici uzeo naslov koji je čekao 44 godine
27

City je iščupao naslov prvaka Engleske u zadnjoj minuti sudačke nadoknade rezultatom 3-2. QPR je vodio 2-1, a onda su Džeko i Aguero u 92. i 94. osigurali slavlje

VIDEO

U dramatičnom susretu protiv QPR koji se borio za opstanak Manchester City je do posljednjih minuta sudačke nadoknade bio bez naslova, a onda su Džeko i Aguero donijeli titulu Robertu Manciniju i šeicima čiji su se uloženi milijuni konačno isplatili. Prvi puta nakon 1968. Manchester City postao je prvak Engleske.

Gol Zabalete u 40. minuti donosio je naslov prvaka Manchester Cityju, no nastavak susreta im ga je oduzeo. Lak posao za 'građane' pretvorio se u pravu dramu u kojoj se naslov odlučivao  u posljednjim sekundama susreta.

Borbeni Queens Park u drugom je poluvremenu srušio snove momčadi Roberta Mancinija. Zabio je prvo Cisse, a potom Mackie.

City je gledao na semaforu 2-1 na strani momčadi s dna ljestvice, dok je Manchester United vodio 1-0 protiv Sunderlanda golom Roonyja. Statistika je govorila osamdeset posto posjeda lopte u nogama 'građana' ,ali rezultat je govorio naslov u rukama gradskih rivala.

Ni to što je QPR- bio s igračem manje, ni to što su pred njihovim vratima prijetili Balotelli i Džeko nije mijenjalo ishod. Na isteku devedesete City je ostajao bez naslova, a onda je sudačka nadoknada donijela preokret i veliko slavlje 'građana. U drugoj minuti nadoknade izjednačio je Džeko glavom iz blizine, ali ni to nije dovoljno Cityju za naslov. 

Najbolji smo, i sad svi začepite!!!, uzviknuo je Balotelli nakon osvajanja naslova

Igrala je tek pobjeda, a nju je osigurao sjajni Aguero golom u četvrtoj minuti nadoknade. Asistirao mu je Balotelli, a Aguero je gurnuo loptu u donji desni kut. Eksplodirala je klupa Cityja,  a euforiji Roberta Mancinija nije bilo kraja. City je preokrenuo

- Željeli smo ovaj naslov i zaslužili smo ga. Nakon 44 godine čekanja, poklanjam ovaj naslov našim navijačima, klubu, predsjedniku i vlasniku. Bio je ovo savršeni finale lude sezone. Kad pobijedite momčad poput Manchester Uniteda dvaput u sezoni, onda je jasno da zaslužujete naslov - istaknuo je Roberto Mancini.

Sezona je bila luda, ali ovo je savršeni finale, slavi trener Mancini

- Ovo je najbolji trenutak u mome životu! Ali, moram biti iskren. Molim se da se ovakav scenarij poput današnjeg više nikad ne ponovi. Već smo se ove sezone vraćali, tako da sam vjerovao da možemo još jednom - rekao je kapetan Vincent Kompany koji je podignuo pehar.

- Ova pobjeda dokazuje da smo najbolji. Imali smo dobru sezonu i zaslužili smo naslov. Što se mene osobno tiče, previše ljudi govori loše stvari o meni. Sada moraju začepiti! Manchester City je veliki klub i ne vidim svoju budućnost drugdje - raspirivao je opet strasti, i nakon osvajanja naslova, Mario Balotelli.

Najbolje trenutke susreta koji je Cityju donio naslov nakon 44 godine čekanja možete pogledati ovdje.

'Gorka' pobjeda Uniteda, slavlje Spursa

Slavio je United, pobijedio Sunderland i čekao vijesti s Entihada, ali u posljednjim minutama City je spriječio njihovo slavlje. United je ipak zaključio sezonu kao drug i bez naslova.

- Čestitam Cityju, svatko tko osvoji naslov je to i zaslužio jer je sezona duga i naporna. Nakon završetka naše utakmice, moji igrači nisu znali rezultat na Etihadu. Naravno, kad su čuli što se dogodilo, bili su razočarani, ali nikako drugačije i ne smije biti. Zadovoljan sam našom sezonom. S 89 bodova se u većini slučajeva osvaja naslov, ali danas nije bio naš red - poručio je Alex Ferguson nakon gubitka naslova.

Slavio je Tottenham, ali izborene kvalifikacije za Ligu prvaka iduće sezone. Zabili su  Defoe i Adebayor, a Modrić je odigrao svih 90 minuta susreta. Arsenal je je s 3-2 dobio West Bromwich, učvrstio svoje treće mjesto.

U pobijedi Evertona nad Newcastleom 3-1 zabio je i Nikica Jelavić svoj deveti gol u 11 susreta koje je odigrao za engleskog prvoligaša nakon što je pristigao iz posrnulih Rangersa.

Ivan Klasnić sa svojim se Boltonom oprostio od Premiershipa nakon remija sa Stokeom 2-2, a u drugu ligu sele još i Blackburn i Wolverhampton.

Premierliga, 38. kolo:

Chelsea – Blackburn 2-1 (Terry 31, Meireles 34 / Yakubu 60)

Everton – Newcastle 3-1 (Pienaar 16, Jelavić 27, Heitinga 65 / Hibbert 73 - ag)

Man. City – QPR 3-2 (Zabaleta 39, Džeko 90+1, Agüero 90+4 / Cisse 48, Mackie 66)

Norwich – Aston Villa 2-0 (Holt 8, Jackson 21)

Stoke - Bolton 2-2 (Walters 13, 79 - 11m / Davies 40, 45)

Sunderland – Man. United 0-1 (Rooney 20)

Swansea – Liverpool 1-0 (Graham 86)

Tottenham – Fulham 2-0 (Adebayor 2, Defoe 63)

WBA – Arsenal 2-3 (Long 12, Dorrans 15 / Benayoun 4, Santos 30, Koscielny 55)

Wigan – Wolverhampton 3-2 (Santo 12, Boyce 14, 79 / Jarvis 9, Fletcher 86)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 326
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija