Obavijesti

Sport

Komentari 126

Član izvršnog odbora HNS-a o Jarniju: Ako se ne uklapaš u obitelj, onda ispadaš...

Član izvršnog odbora HNS-a o Jarniju: Ako se ne uklapaš u obitelj, onda ispadaš...

U duši možeš biti navijač bilo kojeg stranog kluba kad igra protiv hrvatskog, ali ako to javno artikuliraš, onda šalješ krivu poruku mladim dečkima koji igraju u tvojoj mladoj reprezentaciji, rekao je Šikić o Jarniju

VIDEO

Izjava Roberta Jarnija postala je glavna tema hrvatske nogometne javnosti. Nakon što je izjavio da će navijati za Betis protiv Dinama, Bruno Petković je žestoko opleo po njemu prozvavši ga klaunom, a HNS ga je u četvrtak ujutro ekspresno smijenio s pozicije izbornika hrvatske U-17 reprezentacije.

Brojne su reakcije i mišljenja hrvatskih nogometnih djelatnika, no svi su složni u jednome. Da Jarni ima pravo navijati za koga god želi, ali da to nije smio, pogotovo kao izbornik mlade reprezentacije, reći u javnosti. S druge strane, mnogi su osudili i reakciju Brune Petkovića.

A što kažu oni koji su odlučivali o smjeni Jarnija? Tomislav Svetina nazvao je Jarnijevu izjavu neobjašnjivom i nedopustivom.

- Priopćenje HNS-a je odlično! Ima Jarni pravo navijati za koga hoće, ali ne možeš biti član obitelji našeg saveza, izbornik jedne mlade reprezentacije, a onda kad u Europi igra naš hrvatski klub, ne možeš javno izjaviti da navijaš za – strani klub. U duši možeš biti navijač bilo kojeg stranog kluba kad igra protiv hrvatskog, ali ako to javno artikuliraš, onda šalješ krivu poruku mladim dečkima koji igraju u tvojoj mladoj reprezentaciji. Zaključno, ako se ne uklapaš u obitelj, onda iz nje ispadaš. Idi svojim putem - rekao je Božidar Šikić, direktor Lokomotive i član Izvršnog odbora HNS-a za Sportske novosti. 

Zagreb: Direktor NK Lokomotiva Božidar Šikić

- Meni je sasvim jasno da Jarni ima veću emociju za Betis, nego za Dinamo. Međutim, on je bio izbornik hrvatske reprezentacije u kojoj igraju mladi igrači Dinama. Kako bi ti mladi dečki reagirali kad znaju da njihov izbornik navija protiv kluba za koji oni igraju? Zato je morao paziti kakvu izjavu će pustiti u eter. Jer biti izbornik Hrvatske nije samo sportska funkcija, na neki način je i politička. Izbornik si svoje države, predstavljaš Hrvatsku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 126

VIDEO

Marko Marić: Novi trener može biti domaći ili stranac. Ako je vrhunski, onda ćemo ga platiti!
SPORTSKI DIREKTOR OTKRIO

Marko Marić: Novi trener može biti domaći ili stranac. Ako je vrhunski, onda ćemo ga platiti!

Nemamo nikakve ograničavajuće faktore, bilo da je riječ o domaćem ili stranom treneru. Svi kandidati su u igri. Kad pronađemo idealnog trenera, donijet ćemo odluku, rekao je sportski direktor Dinama Marko Marić