Obavijesti

Sport

Komentari 26

Claressin brat na sudu: Ivanin trener sestri je rekao 'crnčugo'

Claressin brat na sudu: Ivanin trener sestri je rekao 'crnčugo'
1

Artis Mack, brat najbolje svjetske boksačice Claresse Shields (24) napao je trenera Ivane Habazin (30) u listopadu prošle godine, a odrađivao je uvjetnu kaznu. Prijetilo mu je 10 godina zatvora, ali vjerojatno se izvukao

Mr. Mack se susreo s uvredama te vrlo emotivnim i provokativnim izražavanjem. Bio je zabrinut za sigurnost svoje sestre. Riječi koje je čuo su bile izuzetno napadački nastrojene te se on odlučio zaštititi svoju sestru, rekao je nakon saslušanja odvjetnik brata Claresse Shields (24), Frank Manley.

Da, Artis Mack je u lipnju prošle godine napao trenera Ivane Habazin Bashira koji je nakon toga završio u bolnici s teškim ozljedama, a meč je bio odgođen. Policija je tad privela Claressinog brata, a kako je prekršio uvjetnu kaznu te je ponovno osuđen za teži fizički napad, prijetila mu je kazna od 10 godina zatvora. On je višestruki osuđenik i mogao je biti u problemima.

Ivanin trener imao izljev krvi u mozak: Mislila sam da je mrtav
Ivanin trener imao izljev krvi u mozak: Mislila sam da je mrtav

Mogao je, ali izgleda da se izvukao. Na kraju će se sve riješiti nagodbom jer je Mack priznao krivnju u, moglo bi se reći, zanimljivim okolnostima. Priznao je kako je napao trenera Bashira, ali zato jer je Ivanin trener rasistički vrijeđao Claressinu i njegovu sestru. Jedini problem u cijeloj situaciji je da je, bar prema Mackovim riječima, Bashir nazvao njihovu sestru 'crnčugom (nigger)', a on je također tamnije puti. 

Uplašio se za sestrinu sigurnost te je napao u svojevrsnom strahu i poslao Bashira (68) u bolnicu. Imao je Ivanin trener teški potres mozga, slomljena mu je vilica te je ostao bez nekoliko zubi. Od tog je događaja Ivanin trener na oporavku, a čeka ga još jedna operacija. Podsjetimo, Ivana i Claressa borile su se nakon toga, a odlukom sudaca slavila je američka borkinja.