Obavijesti

Sport

Komentari 48

Kakav povratak! Conor za 40 sekundi nokautirao 'kauboja'!

Kakav povratak! Conor za 40 sekundi nokautirao 'kauboja'!
20

Kakva moć! Conor McGregor (31) pokazao je da se ne šali i za samo 40 sekundi nokautirao Donalda 'kauboja' Cerronea (36)! Nakon što je odmah ramenom udario Cerronea, ubrzo je dovršio borbu na podu

VIDEO

Vratio sam se! Opet sam ispisao povijest, prvi sam borac koji je nokautirao ljude u velteru, perolakoj i lakoj kategoriji! Jako sam sretan Joe, moj tim i publika su fenomenalni, vikao je 'zloglasni' nakon maestralnog povratka u oktogon.

MMA: UFC 246-McGregor vs Cerrone

Bio je to povratak, ali kakav povratak! Odmah po ulasku u borbu Conor (31) je u svojevrsnom klinču ramenom pod oko pogodio Cerronea (36) koji je bio vidno uzdrman, a Irac je nakon toga nastavio s direktima i high kickom pokazao da želi ovo brzo dovršiti. Nakon pomalo slučajnog koljena 'zloglasnog', Cerrone je završio na podu gdje ga je Conor ubrzo dovršio udarcima rukama.

- Znao sam da nije očekivao udarac ramenom, dobro sam otvorio i još ga neočekivano pogodio koljenom. Ma, vratio sam se! - neopisivo je sretan bio McGregor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
MMA: UFC 246-McGregor vs Cerrone
MMA: UFC 246-McGregor vs Cerrone

Nije ovo sigurno očekivao 'kauboj', ali morao je čestitati Ircu koji se u velikom stilu vratio u oktogon.

- Kako me pogodio laktovima, izbio je g*vno iz mene. Odmah me pogodio u nos, pa zatim high kick. Pomislio sam 'O Bože, pa ovaj će me izudarati po guzici ubrzo', ali što je tu je, volim ovo, volim borbu i to ću i dalje raditi - rekao je Cerrone nakon borbe.

Pokazao je 'zloglasni' da je spreman na velike stvari, a kraj oktogona se samo zagonetno smješkao Dana White koji je svjestan koliko mu je novaca ovaj osebujni borac donio svojim povratkom u oktogon. Ali, pokazao je i Conor da je prije svega veliki čovjek i pravi borac - nakon borbe odmah je naglasio poštovanje prema protivniku te zagrljajem s njim i njegovim timom pokazao stranu na koju i nismo navikli u njegovim javnim istupima.

MMA: UFC 246-McGregor vs Cerrone

Iako su mnogi očekivali da će nakon borbe prozvati Masvidala (35) ili Khabiba Nurmagomedova (31), to se nije dogodilo. Odlučio je Conor da je to njegova i 'kaubojeva' večer te će, kako bi sam rekao 'miševi', još morati malo pričekati. A tko je sljedeći? Pa to bi trebalo biti jasno, čeka se travanj i odluka u oktogonu. I sam White je rekao da slijedi uzvratni meč između Khabiba i Conora, pobijedi li Irac 'kauboja' te Dagestanac Fergusona (35)...

Tri završetka prekidom, samo Holm do sudačke odluke

U prvoj borbi večeri u lakoj kategoriji borili su se Anthony 'showtime' Pettis (32) i Diego Ferreira (32). Bolje je krenuo Pettis i dobro blokirao sve pokušaje Ferreire koji je imao pomalo čudan gard s jednom podignutom nogom . U prvotnim je razmjenama 'showtime' bio opasniji, ali ipak je Ferreira bio onaj koji je prvi uspio doći do rušenja i kojeg se nije 'izrodilo' ništa opasno, no ubrzo je nakon klinča 'na žici' došlo i do drugog rušenja - opet u režiji Ferreire.

MMA: UFC 246-Pettis vs Ferreira

No, Brazilac je imao 30 sekundi i Pettis je preživio rundu. Otvaranjem druge runde Ferreira je odmah uhvatio Pettisovu nogu u udarcu i srušio ga te mu uspio doći na leđa, a nedugo nakon toga i zaključati 'rear naked choke' i tu je meč bio gotov.

U drugoj borbi u bantamu, Brian Kelleher (33) je uspio polovicom druge runde dovršiti 'giljotinom' Odea Osbournea (28). Nakon početne razmjene udaraca Kelleher je uhvatio nogu protivnika i srušio ga, a nakon toga ipak je Osbourne završio na leđima. No, uspio se izvući i došao do 'half mounta', a zatim je i uspio zavući ruku pod vrat Osbournea i zaključati giljotinu'!

I treća borba nije trajala predugo jer je ukrajinski veteran Aleksei Oleinik (42) uspio krajem druge runde iskusno izvući polugu na ruci Mauriceu Greenu (33). Znao je Ukrajinac da je Green puno bolji od stojci te je od prve sekunde ganjao borbu u parteru, ali u prvoj je rundi samo bezuspješno tražio završnicu polugom, no nije uspio završiti meč.

Nastavio je to u drugoj rundi, a krajem iste je uspio izvući ruku protivnika i prisiliti ga na predaju.

Sunaslovna borba bila je ona između Holly Holm (38) protiv Raquel Pennington (31) u bantamu. To je bio svojevrstan uzvrat za borbu koja se održala 2015. godine kad je Holm u svom UFC debiju podijeljenom odlukom sudaca svladala Pennington.

Iako je publika nekoliko puta u meču fućkanjem izrazila nezadovoljstvo, Holm je dobro taktički odradila sve tri runde. Skupljala je bodove udarcima nogama, a u klinču je dobro pokazivala svoju boksačku tehniku. Holm je držala distancu nogama, a kad joj se Pennington približila dobro je smirivala situaciju. 

Sve tri runde je Holm dobila 10-9 te je sa 30-27 slavila jednoglasnom odlukom sudaca.

Rezultati UFC-a 246

Conor McGregor def. Donald Cerrone via TKO (punches) – Round 1, 0:40 
Holly Holm def. Raquel Pennington via unanimous decision (29-28, 30-27, 30-27) 
Aleksei Oleinik def. Maurice Greene via submission (armbar) – Round 2, 4:38 
Brian Kelleher def. Ode Osbourne via submission (guillotine choke) – Round 1, 2:45
Diego Ferreira def. Anthony Pettis via submission (rear-naked choke) – Round 2, 1:46 
Roxanne Modafferi def. Maycee Barber via unanimous decision (30-27, 30-27, 30-26) 
Sodiq Yusuff def. Andre Fili via unanimous decision (29-28, 29-28, 29-28) 
Askar Askarov def. Tim Elliott via unanimous decision (29-28, 30-27, 30-27) 
Drew Dober def. Nasrat Haqparast via TKO (punches) – Round 1, 1:10 
Aleksa Camur def. Justin Ledet via unanimous decision (29-28, 30-27, 30-27) 
Sabina Mazo def. J.J. Aldrich via split decision (29-28, 28-29, 29-28)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener