Obavijesti

Sport

Komentari 40

Čop zabio u golijadi Cagliarija; Arsenal osigurao Ligu prvaka

Čop zabio u golijadi Cagliarija; Arsenal osigurao Ligu prvaka
1

Drugim golom u devet dana Duje Čop zabio je četvrti gol Parmi u visokoj pobjedi Cagliarija (4-0), dok je Arsenal zapečatio mjesto u Ligi prvaka slavljem kod Hulla

VIDEO

Duje Čop opet je raspucan. Hrvatski reprezentativni napadač postigao je posljednji gol u visokoj pobjedi Cagliarija nad fenjerašem Parmom (4-0) u zadnjoj utakmici 34. kola Serie A, derbiju začelja, oduživši se tako treneru za punu minutažu.

Danilo Avelar lijepo je prošao po lijevoj strani šesnaesterca Parme i dao povratnu loptu za Čopa koji prizemnim udarcem vara Alessandra Iacobuccija za konačnih 4-0 u 63. minuti. To mu je četvrti gol u talijanskom prvenstvu i treći u svega devet dana.

Cagliari je put do pobjede osigurao ranim golovima Albina Ekdala u trećoj te Diega Fariasa u 14. minuti, a "križari" su do poluvremena primili i treći gol preko Paula-Josea Mpokua u 38. minuti, prije nego što je Čop stavio točku na "i".

Drugom pobjedom u tri utakmice momčad sa Sardinije primakla se zoni spasa na šest bodova, što je mjesto koje zasad drži Atalanta. Parma je već ranije postala siguran putnik u nižu ligu, a hoće li to biti Serie B ili najniži mogući rang, ovisi o procesu prodaje kluba koji je u tijeku.

"Topnici" plove prema drugom mjestu

Muke po momčadi Arsenala, koja je gotovo redovit sudionik zadnjeg pretkola za ulazak u Ligu prvaka, ove se godine neće ponoviti. "Topnici" su svladali Hull City na gostovanju 3-1 i time osigurali minimalno četvrtu poziciju u Premiershipu tri kola prije kraja.

Fantastičnu je igru prikazala Wengerova momčad u prvom poluvremenu. Alexis Sánchez u 28. minuti zabio je za 1-0 iz slobodnjaka, pri čemu mu je pomogao Michael Dawson nespretnom reakcijom u bloku. Pet minuta poslije Brady je odmogao svojem golmanu lošim postavljanjem noge pri šutu Ramseyja, pa je na semaforu već bilo 2-0 za Arsenal.

Sánchez je u sudačkoj nadoknadi prvog dijela zabio i drugi gol na utakmici nakon asistencije Ramseyja. Čileanac je zaobišao Harpera i poslao loptu u prazan gol. Tračak nade "tigrovima" ponudio je Quinn golom glavom za 3-1 u 56. minuti, ali prilike za preokret nije bilo.

Nikica Jelavić vratio se nogometu nakon gotovo dva mjeseca ušavši u igru posljednjih deset minuta u redovima poraženih, koji su ostali bod iznad zone ispadanja. Arsenal se izjednačio s Manchester Cityjem na drugom mjestu sa 70 bodova, ali ima i utakmicu manje. Petoplasiranom Liverpoolu bježi devet bodova uz 22 gola bolju gol-razliku, pa je ispadanje iz Top 4 sveo u fazu teorije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba