Obavijesti

Sport

Komentari 7

Ćorić: Ne bih se čudio da brata protiv Dinama vidim na istoku

Ćorić: Ne bih se čudio da brata protiv Dinama vidim na istoku

Bude mi se dodatni motivi, dat ću još gasa. Svi mi bivši igrači sanjamo povratak u Maksimir, rekao je bivši igrač Dinama uoči dolaska "modrih" u Kranjčevićevu

VIDEO

Dinamo se poslije ispadanja iz Europe okreće domaćim izazovima i gostovanju kod Rudeša. Hrvatski prvak će u nedjelju put Kranjčevićeve ulice, na momčadi Sergeja Jakirovića je veliki pritisak, dok posljednjeplasirana momčad lige u tom ogledu nema što izgubiti. Nadolazeću utakmicu Rudeša i Dinama najavili su Davor Mladina i Ante Ćorić.

Pokretanje videa...

Rudeš - Gorica 2-1 (sažetak) 01:35

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

- Gledali smo Dinamo protiv PAOK-a, analizirali prijašnje utakmice. Nećemo imati puno nepoznanica, hoćemo samo neke oko sastava, ne znamo tko će nastupiti. Puno mijenjaju sastav i sustav, imat ćemo malih problema oko toga, sumnjam da će igrati oni koji su nastupili u Solunu. Pokušat ćemo se prilagoditi i pripremiti za sve njihove opcije - kaže Davor Mladina, pa nastavlja:

- Dinamo je favorit, drago mi je što smo zadnju utakmicu s njima u Maksimiru igrali dosta dobro i kvalitetno, nadam se da ćemo biti na maksimumu, tek onda možemo očekivati da Dinamo ne bude na najboljoj razini, pa možemo očekivati dobar rezultat.

Mladina je zadovoljan pristupom svojih igrača u svakoj utakmici.

- Momci daju maksimum svaku utakmicu, nekad želimo pokazati više nego što možemo. Osjetili smo Dinamo u promijenjenom sastavu, a protiv favorita smo sve igrali "knap". Vjerujem da će tako biti i u nedjelju, želimo da rezultat bude što bliži pozitivi. Vjerujem da ćemo dati maksimum, ali pita se nešto i Dinama.

Vi ste na klupu Rudeša sjeli točno prije prošle utakmice s Dinamom.

- Moje vrijeme u Rudešu? Puno se igrača rotiralo, imali smo problema vezano uz ozljede i hvatanje forme, evo Ante je tek sad uhvatio natjecateljsku formu. To je sve normalno, Grezdu smo malo previše koristili, nismo ga dozirali koliko treba, tu smo morali možda biti malo pametniji, ali muče nas ozljede Doležala, Camare... Imamo probleme, ali utakmice protiv Dinama, Hajduka i Rijeke su bile knap, nikome nije bilo jednostavno.

Favorit za naslov? Svaka je utakmica odlučujuća

Mladina je nastavio...

- Protiv Hajduka smo imali četiri mlađa igrača ispod 20 godina, tako će biti i protiv Dinama. Malo je takvih momčadi, naša priča je dobra, nadam se da će ti mladi momci iskoristiti svoju šansu, priliku u prvoj ligi, pa da dogodine budu na boljoj razini.

A tko je favorit u borbi za naslov?

- Sve je otvoreno, tako će biti i do kraja, nema favorita. Nominalno je Rijeka u većem naletu, ali sve se može promijeniti u jednoj utakmici. To su tri izjednačene momčadi, svaka utakmica je odlučujuća. Prvenstvo je jako zanimljivo, šteta što smo mi izgubili korak da i "dolje" nije tako napeto, kao na vrhu ljestvice - završio je Mladina.

Ćorić: Bude mi se dodatni motivi, dat ću još gasa

Riječ je dobio i Ante Ćorić.

- Dinamo? Odmah mi se bude dodatni motivi i ta sjećanja na vrijeme kad sam bio igrač Dinama. Idemo dati sve od sebe, znamo sve o njima, gledali smo ih i u Grčkoj. Moramo dati sve od sebe, probati poremetiti njihove planove. Imao sam dva dana temperaturu, ali do nedjelje će sve biti u redu - pričao je Ćorić, pa dodao:

- Iskreno, jako mi je drago da ću zaigrati protiv Dinama, jedva čekam utakmicu. Ne znam kako bih opisao taj osjećaj, ali zbog toga ću dati još više "gasa". Prvi put igram protiv Dinama. Pune tribine? Neću tako gledati, volim Dinamo, ali igram za Rudeš, to je sada moj klub, dat ćemo sve od sebe da budemo na razini.

Brat vam je veliki navijač Dinama, za koga će on biti ove nedjelje?

- Brat? To je na njemu, ne znam za koga će navijati. Stvarno je lud za Dinamom, ne bi me čudilo da ga vidim na istoku. Ne znam toliko igrače Dinama, sve je drugačija, tu su još Zagorac i Ademi, stvarno volim ih i kao igrače i ljude. Da, i Perić je bio u moje vrijeme.

Naježio sam se na vaše pitanje

Je li vrijeme da Dinamo počne vraćati "kući" bivše igrače?

- Naježio sam se na vaše pitanje, ali ne bih to htio komentirati. Dinamo odlučuje koga će dovesti, koga kupiti, ali svi mi bivši igrači sanjamo povratak u Maksimir. Sam po sebi vidim da se bolje osjećam, sve ide bolje iz tjedna u tjedan, jedino bitno je ostati zdrav, imati minuta i skupiti što više bodova.

Vaš favorit za naslov?

- Favorita po igrama nema, sve tri momčadi igraju dobro, vidjet ćemo do kraja. Mogle bi odlučivati sve utakmice, ali najveću prednost ipak dajem svojem bivšem klubu. Izbori u Dinamu? To neću komentirati, sve najbolje želim "modrima" u budućnosti - završio je Ćorić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...