Obavijesti

Sport

Komentari 6

Ćorić otpao za Davis Cup: Čilić je u formi, a imamo i najbolji par. Sabanovi? Dobili su što su mogli

Ćorić otpao za Davis Cup: Čilić je u formi, a imamo i najbolji par. Sabanovi? Dobili su što su mogli

Zasad znamo da će Australcima prvi reket vjerojatno biti De Minaur koji će igrati protiv Marina. Protiv Mađara ćemo biti favoriti, rekao je izbornik Davis Cup reprezentacije Vedran Martić

VIDEO

Torino je ovih i sljedećih dana teniski centar svijeta. U tijeku je završni Masters tenisača, a od idućeg tjedna ondje, uz Madrid i Innsbruck, počinje Davis Cup.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Indija, Davis Cup 02:04

Hrvatska će igrati u Torinu, a želja je dohvatiti španjolsku prijestolnicu. Ondje od četvrtfinala idu i dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije, ali i svi polufinalisti. Budemo li prvi u konkurenciji Australije s kojom otvaramo u četvrtak i Mađarske koja je na rasporedu u nedjelju, ostajemo u Torinu igrati četvrtfinale već u ponedjeljak. U Madridu bismo, pak, prođemo li kao drugi, igrali tek u srijedu ili četvrtak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nažalost, put Italije nećemo, prema planu Vedrana Martića u kompletnom sastavu. Iako je izbornik prije mjesec dana poslao najjači mogući popis Hrvatske, morao ga je izmijeniti jer Borna Ćorić još nije spreman. Umjesto njega, uz Čilića, Goju te Pavića i Mektića, u subotu prema Torinu putuje Nino Serdarušić. Čilić će se priključiti izravno tamo, gdje već jesu Mektić i Pavić.

Zagreb: Izbornik hrvatske teniske reprezentacije Vedran Martić održao konferenciju ma medije

- Ćorić je počeo s treninzima, ali još ne može igrati mečeve - obavijestio je izbornik Martić.

Protivnici? 

- Zasad znamo da će Australcima prvi reket vjerojatno biti De Minaur koji će igrati protiv Marina. Igrali su u Queen'su, dobio je De Minaur i Marinu je ovo šansa za revanš. Millman će vjerojatno biti njihov drugi reket, Hewitt ima i Popyrina, a u paru Peersa te još i Bolta. Mađari, pak, imaju Fucsovicsa koji je solidan igrač i dugo se vrti u Top 40. Nema im Balasza, pa očekujemo da na njegovom mjestu bude Piros. Favoriti smo u paru. Nadam se prolasku grupe i onda u četvrtfinalu protiv Italije ili SAD-a.

Uz neupitnog Čilića u ovih nekoliko dana za poziciju drugog reketa borit će se Gojo i Serdarušić. Gojo je debitirao pretprošle godine, ostavio odličan dojam protiv Nadala u Madridu, ali nije napravio iskorak u ove dvije godine. Štoviše, uz tek dva polufinala na challengerima ove godine bliži je ispadanju iz Top 300.

- Imamo Marina u odličnoj formi, najbolji par na svijetu i oni su u svakom meču favoriti. Mislim da imamo dobre šanse za prolazak - rekao je Splićanin.

Serdarušić je imao nešto bolje rezultate, nedavno zaigrao i na ATP Touru u Stockholmu odigravši meč na dvije lopte protiv četvrtfinalista US Opena Van de Zandschulpa.

30. Plava laguna Croatia Open Umag 2019. 1. kolo, Marco Trungelliti - Nino Serdarušiæ

- Da, imao sam dobru sezonu, pobjeđivao dobre igrače, jedva čekam nastup. U drugom sam dijelu sezone dosta podigao formu, imao dva finala na challengerima, a u zadnjim mečevima igrao sam na sličnoj podlozi kao što će biti u Torinu. Drago mi je da je izbornik to sve prepoznao i pozvao me.

Na kraju i najsvježija teniska tema, odnosno "bijeg" braće Sabanov pod srpsku zastavu.

- Mi u parovima imamo dosta igrača, a oni su u godinama kada HTS više novčano ne potpomaže. Evo, meni je problem nekad izabrati igrače, žao mi je što Dodig ne može sada biti s nama, Škugor se oporavlja, imamo puno vrhunskih igrača. Žao mi je što su tako odlučili, dobili su tu što su mogli iako i ovim putem apeliram da se nešto učini s uvjetima u Zagrebu, Splitu. Na Metalcu treniraju skoro svi naši igrači i to nije dovoljno. Braći, ako će im bolje biti u Srbiji, želim svu sreću - završio je Martić.

Novi sponzor

U Torinu će hrvatska delegacija zasjati u opremi novog sponzora Australian. Zanimljivo, isti je Hrvatsku "oblačio" u premijeri u Davis Cupa 1993. protiv Zimbabvea.

- Nadam se da će nam taj klokan pomoći protiv Australije - našalio se izvršni direktor HTS-a Vladimir Jovanovski.

- Torino je blizu i očekujemo da će biti naših navijača

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića