Obavijesti

Sport

Komentari 56

Ćorluka je faca: Dokapetan koji igra minutu i ne bole ga leđa...

Ćorluka je faca: Dokapetan koji igra minutu i ne bole ga leđa...
1

STOTI NASTUP Pri 3-0 za Hrvatsku protiv Argentine, izbornik Dalić uveo je Vedrana Ćorluku minutu prije kraja i to mu je bila prva i jedina minuta u Rusiji. Dokapetana ništa nije zaboljelo dok je sjedio na klupi

VIDEO

Nevjerojatno, ne mogu riječima opisati kako se osjećam. Ponosan trenutak kojeg ću zavijek pamtiti. Sto nastupa za moju omiljenu momčad, 12 predivnih godina, hvala Hrvatskoj na ovom predivnom osjećaju, momci kakva noć, napisao je Vedran Ćorluka na Instagramu uz sliku dresa Hrvatske.

Na vrijednoj majici je brojka 100, posvećena baš njemu, sjajnom stoperu, koji je protiv Argentine imao svoj stoti nastup za Vatrene.

Vedran je Faca. Faca s velikim F. I za njega je ovaj Mundijal u 32. godini ozbiljan ispit kojeg je ekspresno položio. Ne igrački, znamo mi dobro tko je na terenu Čarli. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jedan od naših kapetana u Rusiji je zasad odigrao - minutu! I poslije te minute bio je vidljivo sretan, nije ga, hvala Bogu, ništa zaboljelo niti jednom, a kamoli tri puta. Nije odbio ući u igru kao zamjena koja 'krade vrijeme'. 

Prva asocijacija na Vedrana je ona vaterpolska kapica iz Francuske kad je taj čovjek, kao zapovjednik obrane, krvave glave išao u svaki sljedeći duel. I svakim bi se rana dodatno otvarala i krvarila, ali za senatora svlačionice to tada nije bilo važno.

On sam sebi nije bio na prvom mjestu u tom trenutku, kao što nije niti u Kalinjingradu i Nižnjem.

A zamislite, ukoliko to poželi, koliki ego može imati jedan Vedran Ćorluka. Igrač sa stotinu nastupa iza sebe, jedna od ključnih karika u svakome smislu unazad deset godina u krugu reprezentacije. 

I opet je sebe stavio u drugi plan. Svjestan je, kao i izbornik Zlatko Dalić, da ispred njega postoje dvojica mlađih i bržih. Vedran se vratio nakon duge pauze i zapravo i dalje hvata formu. A za hvatanje forme Hrvatska na Mundijalu vremena nema.

Nema vremena i prostora ni za one koji nisu sposobni sebe uklopiti u kolektiv. 

Ćorluka, čovjek bez kojeg na Euro 2016. u Francusku ne bi ni trebali putovati, danas je, nominalno, naš treći izbor za stopera i ulazi s klupe kao taktička zamjena. U Francuskoj je nakon dva kola turnira imao 180 minuta, danas u Rusiji ima - minutu.

Kako se on nosi s time? Osmijehom u službi momčadi.

SP 2018, Argentina - Hrvatska

Služba momčadi? E, to bi bio onaj dio kada izbornik Zlatko Dalić vodi pojedinačne razgovore sa reprezentativcima kako bi saznao kako dišu. I svaki od njih 23, točnije 22, mu može reći što poželi. 

Pa mogao mu je Vedran sasuti i svoje želje poput: 'izborniče, moram i ja igrati, dokapetan sam'. 

Ali nije. On će, ukoliko osjeti problem te vrste, srediti to bez previše patetike, direktno. I za to nitko neće znati osim onih koji to trebaju znati. 

Jer tako to rade face, a Vedran je, rekli smo - Faca.

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske