Obavijesti

Sport

Komentari 1

Čovječe, gdje su nam dresovi? Ganci zaboravili opremu za SP

Čovječe, gdje su nam dresovi? Ganci zaboravili opremu za SP

Prvotni plan je bio da im iz Gane pošalju opremu direktno u Katar, kako bi ih dočekala za utakmice Svjetskog prvenstva, no pitanje je u čemu bi igrali protiv Švicarske

VIDEO

Za pet dana počinje 22. Svjetsko nogometno prvenstvo, a dok neki ozlijeđeni nogometaši vode utrku s vremenom, reprezentacija Gane muku muči s drugim problemom. Pomalo bizarnim.

Prije dva dana stigli su u Abu Dhabi gdje će za dva dana odigrati prijateljsku utakmicu protiv Švicarske, što će biti generalka pred Mundijal, ali pitanje u čemu će igrati. Naime, kako pišu tamošnji mediji, zaboravili su dresove i svu potrebnu opremu! Zbog prevelikog uzbuđenja?

Pa su se dužnosnici dali u akciju. Prvotni plan je bio da im iz Gane pošalju opremu direktno u Katar, kako bi ih dočekala za utakmice Svjetskog prvenstva, no pitanje je u čemu bi igrali protiv Švicarske. Kontaktirali su potom dobavljača opreme koji je u što kraćem roku obećao poslati dresove u Abu Dhabi. 

Ganci bi tako za prvu utakmicu protiv Portugala 24. studenog trebali zaigrati u svojim dresovima. U skupini su još s Južnom Korejom i Urugvajom. Starim poznanikom.

FILE PHOTO: International Friendly - Nicaragua v Ghana

U JAR-u prije 12 godina Gana je dogurala do četvrtfinala gdje je nakon 1-1 u regularnom dijelu otišla u produžetke s Urugvajcima. Luis Suarez je u posljednjim sekundama rukom spriječio čisti gol, a Ganci su dobili penal za prolazak u povijesno polufinale. Nikada niti jedan afrička zemlja nije tamo bila. No, pokušaj tragičara Asamoaha Gyana završio je na prečki, a snovi afrički ugašeni su u raspucavanju.

Taj susret protiv Urugvaja i dalje je najveći uspjeh u povijesti ganske reprezentacije što se tiče svjetskih prvenstava. U Kataru će im biti četvrti nastup na Mundijalima, a do njega su došli na dramatičan način. U prvoj utakmici doigravanja protiv Nigerije u Accri bilo je 0-0, a kako je u Abuji završilo 1-1, Gana je prošla na SP zbog golova u gostima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)
TRAGEDIJA

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)

Prerani odlazak našeg dragog Luke šokirao nas je sve toliko da još uvijek ne možemo vjerovati da se to dogodilo, napisali su iz kluba poginulog
Novi kut snimke, navijači su u nevjerici: 'On nije bio u zaleđu! Ovo sve mijenja, Real VARdrid'
REPOVI ODLUKA

Novi kut snimke, navijači su u nevjerici: 'On nije bio u zaleđu! Ovo sve mijenja, Real VARdrid'

Strijelac gola nije igrao loptom, već je u tome sudjelovao Marokanac iza njega, ali gol je - poništen. Sudački ekspert španjolske Marce je istaknuo da je ta odluka bila pogrešna, a 'na volej' su to dočekali navijači Bayerna