Sport

Komentari 15

Čovjek koji nije htio pružiti ruku Duvnjaku najkorisniji igrač SP-a

Čovjek koji nije htio pružiti ruku Duvnjaku najkorisniji igrač SP-a

Mathias Gidsel najbolji je strijelac i najkorisniji igrač Svjetskog rukometnog prvenstva u Švedskoj i Poljskoj. On je bio MVP i prošlih Olimpijskih igara

Danac Mathias Gidsel proglašen je za najkorisnijeg (MVP) igrača svjetskog rukometnog prvenstva koje je u nedjelju okončano danskim trijumfom. Desni vanjski danske vrste i Fuchse Berlina ujedno je i najbolji strijelac SP-a sa 60 golova.

Mladog Danca osim po sjajnim igrama upamtili smo i po nesportskom potezu kada nije želio pružiti ruku Domagoju Duvnjaku nakon što je kapetan hrvatske reprezentacije načinio jedan prekršaj za vrijeme hrvatsko-danskog ogleda u drugom krugu. Odmah se Duvnjak ispričao danskom rukometašu, pružio mu ruku u znak isprike, ali on ga nije ni htio pogledati.

Video možete pogledati OVDJE.

Gidsel je postao tek drugi danski igrač u povijesti koji je osvojio nagradu MVP na nekom Svjetskom prvenstvu. Prije njega to je tri puta uspjelo Mikkelu Hansenu (2021., 2019. i 2013.)

Ovo je i tek drugi put u povijesti da je MVP natjecanja ujedno i najbolji strijelac SP-a, nakon što je Hansen osvojio dvije pojedinačne nagrade u Danskoj/Njemačkoj 2019.

Dodajmo i kako je Gidsel bio MVP i na posljednjim Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. na kojima je Danska osvojila srebro iza Francuske. Za najboljeg mladog igrača SP-a proglašen je Nijemac Juri Knorr.

Proglašena je i najbolja momčad SP-a. Sa 112 obrana na prvenstvu, mjesto u All-Star ekipi zaradio je Nijemac Andreas Wolff. Najbolje desno krilo je Šveđanin Niclas Ekberg, desni vanjski Španjolac Aleks Dujšebajev, srednji vanjski je Francuz Nedim Remili, lijevi vanjski Danac Simon Bogetoft Pytlick, na lijevom krilu je Španjolac Angel Fernandez Perez, a na poziciji pivota uvršten je Francuz Ludovic Fabregas.

Nagrade

Najbolja momčad SP-a

Najčitaniji članci