Sport

Komentari 0

Crijevna viroza pokosila Jadran uoči Lige prvaka: Dobud bio na infuziji, putovao odvojeno...

Crijevna viroza pokosila Jadran uoči Lige prvaka: Dobud bio na infuziji, putovao odvojeno...

Nije nam situacija baš idealna, ali ove smo sezone pokriveni dobro na svim pozicijama tako da se u svakoj situaciji možemo snaći, kazao je Smodlaka kojem su problemi došli iznenada

Vaterpolisti Jadrana otputovali su za Podgoricu gdje ih čeka prvi žrvanj kvalifikacija za vaterpolsku Ligu prvaka. U srijedu u 18.30 gledat ćemo dvoboj dva Jadrana, našeg splitskog protiv onog crnogorskog iz Herceg Novog.

U četvrtak će Jadran u 16.30 igrati protiv grčkog Apollon Smyrnisa, a u petak u 20.30 protiv OSC-a. U subotu su na rasporedu dvije utakmice, u 10.45 protiv Sintez Kazana, a u 16.30 protiv EVK Zaibasa iz Litve. Turnir će Jadran zaključiti u nedjelju u 12.30 protiv turskog Enke.

- Jedva čekamo da krenu utakmice, da vidimo snagu naše momčadi. Nije nam situacija baš idealna, ali ove smo sezone pokriveni dobro na svim pozicijama tako da se u svakoj situaciji možemo snaći - kazao je Smodlaka kojem su problemi došli iznenada budući da je Nikša Dobud morao na infuziju.

- Nikša ima crijevnu virozu, odlučili smo i da ne putuje u autobusu s ostatkom momčadi, radi preventive. Stoga nismo sigurni hoće li odmah igrati. I Zvonimir Butić je imao manjih problema, preskočio nekoliko treninga, nadam se da ćemo u Podgorici u konačnici biti u situaciji da isprobamo sve igrače i vidimo što možemo.

Iz Podgorice od sedam momčadi četiri prolaze dalje, kakvi su protivnici?

- Problem je ovog ranog termina što su svi još nepoznanice, promijenili su sastav momčadi u odnosu na prošlu godinu. Kako god bilo, mi smo se spremni u trenutku prilagoditi svima i pozitivno gledam na rasplet u Podgorici.

Odgovara li vam raspored?

- S obzirom kakav je bio lani, ovo je odlično. Prošle smo godine nakon problema s koronom i 15 dana izolacije imali tri utakmice u 22 sata, ovo je onda doista perfektno – zaključio je Smodlaka.

U Podgoricu su otputovali:  Rino Burić, Zvonimir Butić, Marin Delić, Antonio Dužević, Jerko Marinić Kragić, Duje Pejković, Luka Podrug, Anđelo Šetka, Luka Bukić, Nikša Dobud, Mate Anić, Marino Čagalj, Konstantin Harkov, Andro Galić, Antun Pavlović. Trener: Mile Smodlaka, pomoćni trener Marin Kliškinjić, sportski direktor Dejan Savičević.

Najčitaniji članci