Obavijesti

Sport

Komentari 2

Cruzeiro je prvi put u povijesti ispao iz 1. lige, s njim i Chapo

Cruzeiro  je prvi put u povijesti ispao iz 1. lige, s njim i Chapo
4

Flamengo je do naslova prvaka odveo Jorge Jesus, trener kojeg je još u siječnju zbog loših rezultata na klupi saudijskog Al-Hilala zamijenio Zoran Mamić. A krajem iste godine Jesus je pokorio Brazil...

VIDEO

Završena je još jedna sezona u brazilskom nogometu, naslovom prvaka poslije dugih deset godina okitili su se nogometaši Flamenga. Na legendarnoj Maracani nova se titula proslavila još prije dva tjedna, a momčad je do šestog naslova u povijesti odveo portugalski stručnjak Jorge Jesus.

Zanimljivo, riječ je o stručnjaku kojeg je u siječnju ove godine, nakon niza neuspješnih rezultata, na klupi saudijskog Al-Hilala zamijenio Zoran Mamić. Krajem iste godine Zoran Mamić je sportski direktor Dinama, a Jorge Jesus je u međuvremenu 'pokorio' brazilski nogomet.

Brasileiro Championship - Cruzeiro v Palmeiras

Flamengo je tijekom godine bio suveren, imao i prva dva strijelca lige, Gabriela Barbosu (25 golova) i Brunu Henriquea (21 gol). Gabriel Barbosa ili Gabigol bio je jedna od najvećih nada brazilskog nogometa, pa se nije snašao u dvije europske avanture (Inter i Benfica), a onda se kao posuđen igrač nerazzurra vratio u Brazil. I oduševio. Bruno Henrique također iza sebe ima jednu neuspješnu europsku avanturu, a u Wolfsburgu u sezoni 2016/17. nije zabio niti jedan gol. 

Odlazak Flamenga do naslova prvaka nije nikoga iznenadio u Južnoj Americi, ali tamošnji je svijet ostao šokiran ispadanjem Cruzeira iz lige. Jedan od brazilskih velikana dogodine će se po prvi puta u 98-godišnjoj povijesti natjecati u drugoligaškom društvu. Cruzeiro je četverostruki prvak Brazila, posljednji su put do titule zapali još 2014. godine. Za taj su klub u svojoj povijesti igrali brojni velikani kao što su Jairzinho, Nelinho, Dida, Elber, Belletti, Alex, Luisao, Sorin, Rivaldo, Ramires..., ali i jedan od najvećih u povijesti - Ronaldo.

Cruzeiro je prije zadnjeg kola moram na domaćem terenu svladati Palmeiras, pa se i nadati porazu Ceare od Botafoga, ali to se nije dogodilo. Ceara je remizirala (1-1) u gostima, a Cruzeiro izgubio (2-0) od Palmeirasa u utakmici koju su obilježili veliki neredi. Čim je postalo jasno kako Cruzeiro neće do pobjede, domaći su navijači počeli lomiti stolce, pa se i sukobili s policijom.

Od brazilske nogometne elite oprostio se i Chapecoense, cijelom svijetu simpatični klub koji je u avionskoj nesreći iz 2016. godine ostao bez kompletne momčadi. Iz prve brazilske lige nikada u povijesti nisu ispala još samo tri kluba, Flamengo, Sao Paulo i Santos.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom