Obavijesti

Sport

Komentari 35

Čudesan rekord Higuaína, Totti odigrao zadnji susret u karijeri

Čudesan rekord Higuaína, Totti odigrao zadnji susret u karijeri
1

U subotu su odigrane četiri utakmice 38. kola Serie A. Gonzalo Higuaín "hat-trickom" je odveo Napoli do drugog mjesta i sebe do novog rekorda, a Francesco Totti oprostio se od nogometa

VIDEO

Nogometaši Napolija osvojili su drugo mjesto u Seriji A domaćom pobjedom protiv Frosinonea (4-0), a s tri gola na toj utakmici i ukupno 36 Gonzalo Higuaín postao je najbolji strijelac u povijesti jedne sezone talijanske lige. 

Napolijev Argentinac ove je sezone skinuo dugovječni rekord u Italiji koji je trajao još od 1950. godine, a s 35 golova ga je držao Šveđanin Gunnar Nordhal koji je tada igrao za Milan. Prvi gol na ovoj utakmici zabio je Hamšik, a Frosinone, koji je ranije ispao, odigrao je veliku većinu utakmice s igračem manje.

U derbiju kola Roma je na San Siru slavila protiv Milana 3-1, ali je rimski klub ostao kratak za dva boda za Napolijem, koji će izravno u Ligu prvaka. Golove su za Romu dali SalahEl Shaarawy i Emerson, dok je strijelac za domaćine bio Bacca.

Dvoboj je obilježio i polsjednji nastup Francesca Tottija u karijeri. Legenda Rome ušla je u igru u 63. minuti i doživjela ovacije čitavog stadiona, a u istoj je minuti propustila veliku priliku da oproštaj okruni i golom.

Sassuolo je kod kuće pobijedio Inter 3-1 i osvojio šesto mjesto, što je najveći uspjeh u povijesti tog kluba. Za Sassuolo nije igrao Šime Vrsaljko, kao ni Ivan Perišić za Inter, dok je Marcelo Brozović odigrao cijelu utakmicu za milanski klub i upisao asistenciju za jedini gol "nerazzurra" kojeg je zabio Rodrigo Palacio u 31. minuti.

Uvjerljiva pobjeda Juventusa

Prvak Juventus u Torinu je uvjerljivo porazio Sampdoriju 5-0. Najbolji igrač utakmice bio je Argentinac Paulo Dybala koji je zabio dva gola i namjestio jedan.

Dybala je prvo asistirao Patriceu Evri u petoj minuti za vodstvo 1-0, a potom je zabio iduća dva gola, u 15. i 37. minuti. Uvjerljiv trijumf torinske "stare dame" potvrdili su Giorgio Chiellini u 77. minuti te Leonardo Bonucci u 86. minuti.

Gosti su od 14. minute igrali s igračem manje nakon što je isključen Slovenac Milan Škriniar. Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić igrao je za Juve do 75. minute kada ga je zamijenio Simone Zaza.

Juve je zaključio sezonu s 91 bodom, devet više od drugoplasiranog Napolija. Torinski će klub 21. svibnja imati priliku osvojiti i dvostruku krunu u finalu Kupa protiv Milana.

Serie A, 38. kolo:

  • Juventus - Sampdoria 5-0
  • Napoli - Frosinone 4-0
  • Milan - Roma 1-3
  • Sassuolo - Inter 3-1
Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići