Sport

Komentari 3

Čudesna Lindsey Vonn slavila u spustu i došla blizu Stenmarku

Čudesna Lindsey Vonn slavila u spustu i došla blizu Stenmarku

Za Vonn je ovo 41. pobjeda u spustu i 80. u svim disciplinama, što je rekord kod skijašica. Apsolutni rekord Svjetskog kupa s 86 pobjeda drži Šveđanin Ingemar Stenmark, ali neće još dugo

Amerikanka Lindsey Vonn u subotu je u Gamirsch Partenkirchenu stigla do 80. pobjede u Svjetskom kupu nakon što je bila najbrža u spustu, treći put zaredom, ostavivši iza sebe Talijanku Sofiu Goggiu i Austrijanku Corneliu Huetter. 

Vonn je do svoje pobjede na skraćenoj stazi u Gamirsch Partenkirchenu stigla s vremenom 1:12.84, Goggia je za njom zaostala svega dvije stotinke (1:12.86), a Huetter 13 stotinki (1:12.97).

Za 33-godišnju Vonn ovo je 41. pobjeda u spustu i 80. u svim disciplinama, što je rekord kod skijašica, a ona je sada malo bliža apsolutnom rekordu Svjetskog kupa s 86 pobjeda kojeg drži Šveđanin Ingemar Stenmark.

Zahvaljujući današnjem drugom mjestu Goggia je postala vodeća u poretku skijašica u spustu sa 349 bodova, druga je Vonn sa 306, a treća je Tina Weirather iz Lihtenštajna sa 298 bodova.

U ukupnom poretku prvo mjesto drži Amerikanka Mikaela Shiffrin sa 1513 bodova, druga je Švicarka Wendy Holdener sa 842 boda, dok je treća Slovakinja Petra Vlhova sa 754 boda. 

Sutra će u Garmich Partenkirchenu skijašice voziti još jedan spust, zadnji prije početka Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu (9. do 25. veljače).

Gamirsch Partenkirchen (spust, žene):

Najčitaniji članci