Obavijesti

Sport

Komentari 63

Čudesne Osječanke osigurale nastup u završnici Lige prvaka

Čudesne Osječanke osigurale nastup u završnici Lige prvaka
11

Pobjedom od 1-0 protiv Spartaka iz Subotice, Osječanke su završile kvalifikacijski turnir s maksimalnih devet bodova i došle do mjesta među 32 najbolja kluba u LP!

VIDEO

Klupski budžet ŽNK Osijeka iznosi samo 50 tisuća eura, ali ni to što je Spartak iz Subotice pet puta skuplji nije ništa značilo u četvrtak. Golom Dragice Cepernić u sedmoj minuti na asistenciju Violete Baban, Osječanke su pobijedile 1-0 i nastavljaju natjecanje u eliminacijskoj fazi Lige prvaka! 

Uz Cepernić i Baban, vrijedi istaknuti i stoperski par Vanesa Zlosa - Kristina Nevrkla. One su u potpunosti zaustavile Milenu Nikolić, igračicu koja je moldavskom Goliadoru zabila osam (!) golova u prošlom kolu. Protiv Osijeka je samo dvaput zaprijetila, ali zaustavile su ju prečka i stativa. 

I Osječanke su pogađale okvir gola. U 90. minuti Lorena Balić naciljala je prečku, a u posljednjem napadu na utakmici, duboko u sudačkoj nadoknadi igračice Spartaka tražile su penal zbog igranja rukom Zlose. Sutkinja Petra Chuda iz Slovačke nije pokazala na bijelu točku, pa je moglo započeti veliko slavlje igračica i nešto više od 400 gledatelja na tribinama Gradskog vrta. 

Ujutro rade, popodne gaze

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nevjerojatna je to priča o uspjehu koju su skrojile cure koje ujutro rade, a popodne gaze protivnice

- Kapetanica Baban je ekonom u NK Osijeku, Cepernić radi u Konzumu, a Zlosa u računovodstvu Osječke pivovare. Zato su nam treninzi od 19 sati, da se stignu odmoriti - rekao je Zvonimir Kolak, trener ŽNK Osijeka, jedinog hrvatskog predstavnika u Ligi prvaka ove sezone.

Osječanke su sad u eliminacijskoj fazi. U ždrijebu šesnaestine finala nisu nositeljice, a nakon što sljedećeg tjedna doznaju ime protivnika, za mjesto među 16 najboljih u Europi borit će se početkom listopada. 

Kvalifikacijska skupina 5

  1. ŽNK Osijek
  2. Spartak Subotica (SRB)
  3. Amazonas Dramas (GRČ)
  4. Goliador (MOL) 0
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje